Index Vakbarát Hírportál

A sértett Mazepin perre megy a Haasszal

2022. június 21., kedd 18:57

Nyikita Mazepin orosz Forma–1-es pilóta bepereli korábbi csapatát, a Haast a ki nem fizetett bérek miatt.

Oroszországot rengeteg szankció érte, miután február végén Vlagyimir Putyin elnök megtámadta Ukrajnát. Természetesen ezek alól a sportolók sem jelentettek kivételt, így a Forma–1-ben versenyző Nyikita Mazepin is megitta a levét a történteknek.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a Haas-istálló felbontotta az Uralkali vállalattal kötött szerződését, az orosz pilótának pedig megköszönték szolgálatait. Az amerikai tulajdonban lévő csapat március 5-én, az idény első versenye előtt egy nappal jelentette be, hogy megválik a 23 éves pilótától. A helyét a dán Kevin Magnussen vette át erre az évre.

A korábbi F1-es pilóta pert indított az amerikai Haas-istálló ellen, amiért nem fizették ki a 2022-es évre vonatkozó bérét.

Amikor felbontották a szerződést, a Haasnak fizetéshátraléka volt velem szemben 2022-re, és ezt az összeget még mindig nem fizették ki nekem, tehát a szerződés feltételeit nem teljesítették

nyilatkozta az orosz RBC sajtóorgánumnak.

A Haas elleni jogi pert személyes ügyének nevezte, és hangsúlyozta: minden tárgyalásra kifejezetten közte és a csapat között kerül majd sor.

Rovatok