Index Vakbarát Hírportál

Tragédia történt a Dakar-ralin, a szervezők és a versenyzők is gyászolnak

2024. január 16., kedd 08:51

Carles Falcón spanyol motorversenyző meghalt, miután balesetet szenvedett a Szaúd-Arábiában zajló 46. Dakar-ralin bő egy héttel ezelőtt – jelentették be hétfőn a verseny szervezői.

Falcón a verseny második szakaszán bukott nagyot, az újraélesztése után mentőhelikopterrel szállították őt kórházba a lehető leggyorsabban, írja a CNN.

Carles elhagyott minket. Az orvosi csapat megerősítette, hogy a baleset pillanatában bekövetkezett szív- és légzési roham okozta neurológiai károsodás visszafordíthatatlan

– közölte a szomorú hírt Falcón csapata, a TwinTrail Racing Team a hivatalos csatornáin.

„Nagy szomorúsággal értesültünk Carles Falcón spanyol motoros haláláról. A Dakar-rali szervezői és versenyzői mélységes együttérzésüket fejezik ki Carles családjának és barátainak” – közölték a Dakar-rali szervezői az X-en.

Falcón a Dakar-rali történetének 79. halálos áldozata, 33 ember versenyzés közben halt meg. A Dakar-ralit 1979-ben rendezték meg először, Párizs és a névadó szenegáli főváros között, utána viszont Európán és Afrikán kívül is több országban került rá sor.

Nem egyszer volt már Dél-Amerika a helyszín, 2020 óta pedig a mostani házigazda, Szaúd-Arábia ad otthont az eseménynek, írja az MTI.

A több mint 4700 kilométernyi gyorsasági szakaszt tartalmazó versenyen több magyar is indult, a kamionosok között a Qualisport Racing triója, Kovács Miklós, Czeglédi Zsolt és Ács László pályafutása során másodszor méreti meg magát a Dakaron egy Scania típusú járművel.

Rajtuk kívül Darázsi Zsolt a Léner Tibor, Pierre Calmon magyar–francia párossal, Szalai Norbert pedig a Frederic Becart, Pavel Fasko francia–szlovák duóval kiegészülve vágott neki a viadalnak, szintén a kamionosok között.

Rovatok