Index Vakbarát Hírportál

Halálos baleset történt egy hockenheimi futamon: 21 éves versenyző az áldozat

2024. április 1., hétfő 10:52

A Racefoxx 1000km nevű állóképességi motorversenyen meghalt az egyik versenyző, Troy Beinlich.

A baleset még szombaton történt a Hockenheimringen. Beinlich leesett a motorjáról, és két másik versenyző nem tudta kikerülni őt.

A 271 körből álló versenyt azonnal félbeszakították, a helyszínre mentőhelikopter érkezett, de nem tudták megmenteni a versenyző életét.

A Daily Mail szerint a verseny szervezői egy közleményben azt írták: „Sajnos a versenyen súlyos baleset történt. A mentőszolgálat és a pálya biztonsági személyzetének minden erőfeszítése ellenére a segítség túl későn érkezett versenyzőtársunkhoz. Megdöbbentünk, és végtelenül szomorúak vagyunk, hogy a sportágunk megmutatta csúnya oldalát.” Hozzátették: 

A családok és a barátok iránti tiszteletből jelenleg nem tudunk és nem is akarunk további részleteket közölni. Kérjük, értsék meg, és adjanak időt és teret a családtagoknak a gyászra. Szeretnénk kifejezni legmélyebb részvétünket a családnak és a barátoknak.

Az incidens miatt vizsgálat indult, szakértők próbálják rekonstruálni a balesetet, valamint annak okait.

1977 és 2006 közt minden évben a Hockenheimringen rendezték a németországi Formula–1-es versenyeket is. A Racefoxx 1000km a German Endurance Cup nevű versenysorozat részét képezi, ennek a következő állomása májusban lesz a Nürburgringen.

Rovatok