Index Vakbarát Hírportál

Frontálisan ütközött a nyolcszoros világbajnok sztárpilóta, többen megsérültek

2024. június 25., kedd 16:30

A világbajnoki sorozatba tartozó Lengyel Rallyra készülve kedden balesetet szenvedett a nyolcszoros világbajnok autóversenyző, Sebastien Ogier, az ütközésben négy ember megsérült.

Helyi beszámolók szerint a francia pilóta és navigátora egy olyan egysávos földúton gyakorolt, amely a csütörtöki verseny része lesz, amikor frontálisan ütközött egy szembejövő járművel.

A negyvenéves Ogier csapata, a Toyota Gazoo Racing közösségi oldalán azt írta: „Seb és Vincent [Landais] egy közúti baleset részese volt, miközben feltérképezték a Lengyel Rally útvonalát. Mindkettejüket beszállították orvosi ellenőrzésre.”

A rendőrség szerint a baleset 9.30 körül történt, az egyik autóban a raliversenyző és navigátora, a másikban két „civil”, egy 69 éves sofőr és 67 éves utasa ült.

Hozzátették: a két sofőrt helikopterrel, a két utast mentőautóval szállították kórházba. A sérülésekről nem adtak tájékoztatást, de annyit közöltek, hogy minden érintett eszméleténél volt, amikor megérkezett az orvosi segítség – írja az MTI.

Rovatok