Index Vakbarát Hírportál

Biacsi Ilona és Csontos Piroska a paralimpiai támogatott

2014. szeptember 23., kedd 14:48 | aznap frissítve

A közönségszavazás alapján Biacsi Ilona és Csontos Piroska részesülhet egy-egymillió forintos ösztöndíjban a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram keretében.

A pénzintézet keddi közleménye szerint a hat héten át tartó voksoláson több mint 135 ezren adták le szavazatukat a Magyar Paralimpiai Bizottság és a bank által kiválasztott jelöltekre. A szavazáson a felnőttek között Biacsi Ilona értelmi sérült síkfutó 35 600 szavazattal, míg a reménység kategóriában Csontos Piroska értelmi sérült síkfutó és távolugró 50 226 szavazattal nyert. Az egy-egymillió forintot öt hónapon keresztül havi 200 000 forintos járadékként kapják meg.

Horváth Magyary Nóra, a bank kommunikációs ügyvezető igazgatója elmondta, az úgynevezett segítő kategória nyertese részére elkülönített egymillió forintot a K&H a Magyar Paralimpiai Bizottság "Paralimpiai reménységek" pályázatának ajánlja. Ebben olyan fiatal fogyatékkal élő tehetséges sportolók nyerhetnek el támogatást, akik nemzetközi versenyen még nem vettek részt, de eredményeik alapján jelentős potenciállal rendelkeznek.

Rovatok