Index Vakbarát Hírportál

A megfélemlített parasportolók az elnökük leváltását kérik

2015. május 13., szerda 16:53

Parasportolók és paralimpikonok a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökének, Gömöri Zsoltnak a leváltását követelik egy nyilatkozatban, amelyet nekünk is eljuttattak. A parasportolók nem vállalták nevüket, mert úgy érzik, meg vannak félemlítve.

Gömöri Zsoltról , hogy az MPB-től hárommilliót kapott végtörlesztésre. A szervezet elnöke ezt tegnap visszafizette, de etikátlannak tűnik az is, hogy az MPB és Balaton Reál Kft. között üzleti kapcsolat van. Gömöri a cég egyik tulajdonosa. Az MPB-től havonta másfél millió forintos fizetést vesz fel, ami kirívónak számít.

A nyilatkozatot változtatás nélkül itt közöljük:

Mi, Magyarországparalimpiai  bajnokai, paralimpikonjai, parasportolói, az alábbi nyilatkozatot tesszük:

„Az évek óta etikátlanul működő MPB elnök és a vezetés, az elmúlt napokban kiderült erkölcsi visszásságok, valamint a paralimpiai mozgalom rossz hírbe hozása miatt azonnal követeljük az alábbi pontok teljesítését:

  1.  Az elnök, az elnökség, valamint a felügyelőbizottság mondjon le, ha nem, rendkívüli közgyűlés összehívását kérjük.
  2. A MOB vegye át az MPB ideiglenes irányítását az új elnökség felállításáig
  3. Kérjük, az Ügyészség az Állami Számvevőszék és a MOB indítson azonnali vizsgálatot
  4. Követeljük, hogy az elnök és az elnökségi tagok társadalmi munkában végezzék az MPB tisztségükben betöltött szerepüket
  5. Minden sportági szakszövetség határolódjon el a jelenlegi MPB elnök és elnökség tevékenységétől
  6. Követeljük, hogy az MPB működése átlátható, nyílt legyen, valamint visszamenőleg, személyes és anyagi felelősséget vállaljon a jelenlegi MPB elnök és elnökség
  7. Kérjük a parasportot támogató Magyar kormány, a Miniszterelnök úr, és a Köztársasági Elnök úr  segítségét, hogy a jövőben biztosítsa a fogyatékkal élő sportolók felkészülését és versenyekre való kijutását.
  8. A szövetségi kapitányok, edzők, szakemberek és sportolók részesüljenek anyagi megbecsülésben. Megfélemlítve, kiszolgáltatva tengetjük napjainkat, nem mondhattuk el véleményünket, mi ennek ellenére megtesszük most, és megtesszük ezt egyenként vagy közösen”

A későbbiekben Gömöri Zsoltot reagáltatjuk.

Rovatok