Index Vakbarát Hírportál

Százmilliót nyert, elvették, mert 17 éves

2011. március 10., csütörtök 10:55

A PokerStars vasárnap esti nagyversenyén (itt nyert 82 milliót a magyar guccyka) döntő asztalra jutott egy holland is, a zeurrr néven játszó pókeres az alkuban több mint 518 ezer dollárt, azaz kb. 103 millió forintot kapott, írta a Póker Akadémia.

A verseny utáni napokban több, zeurrr korát megkérdőjelező információ került elő. Egy holland újságíró pókerfórumok és a twitter segítségével kiderítette, hogy a zeurrr azonosító Jimmy Jonkerhez tartozik. Felkereste, hogy interjút kérjen tőle, de 47 éves édesapja, Jos Jonker nyilatkozott helyette, aki azt mondta, hogy ő játszott és nyert a vasárnapi tornán.

Az ügy egyre zavarosabb lett. A PokerStars szabályzata tiltja, hogy kiskorúak játsszanak és nyomatékosítja, ha valaki hamis adatokat ad meg magáról, akkor a számláján lévő pénzt lefoglalhatják, ezen felül a pókerszámlát másnak átengedni is tilos.

Március 9-én végül a terem hollandiai képviseletének dolgozója, Simon Keijzer egy tv-showban elmondta, megvizsgálták a zeurrr azonosítóhoz tartozó számlát és az Jimmy Jonker nevében lett regisztrálva, ám Jimmy a valós 17 éves kora helyett 19-nek adta ki magát, elrejtve kiskorúságát. A versenyen nem is indulhatott volna, a nyereményét sem kaphatja meg.

Rovatok