Index Vakbarát Hírportál

Magyarországon pókerteremnek tilos, kaszinó nem tud ekkora versenyt rendezni

2014. február 19., szerda 19:09

Mivel Magyarországon nincs lehetőség ekkora verseny megrendezésére, Ausztriába tartanak a pókeresek.

Február 21-­én indul az osztás a Póker Akadémia Openen. Az 550 euró nevezési díjú torna garantált nyereményalapja 100 ezer euró, vagyis mintegy 30 millió forint.

A helyszín Közép­-Európa egyik legjelentősebb kaszinója, a bécsi Montesino lesz, Magyarországon ugyanis nincs lehetőség ekkora verseny megrendezésére. A hatályos jogszabályok szerint magyar pókerterem legfeljebb 50 ezer forintos nevezési díjjal rendezhet pókerversenyt, az 550 euró pedig ennek több mint háromszorosa. Szintén problémás, hogy a pókerklubokban legfeljebb 10 asztalon folyhat játék.

Kaszinóban nem lenne jogi akadálya a verseny megrendezésének, de Magyarország három kaszinójának egyike sem képes 200-­nál több pókeres befogadására. A versenyen azonban ennél várhatóan jóval többen indulnak, a magyarok mellett számos külföldi pókeres jelezte, hogy ott lesz.

Akik szeretnének indulni a tornán, akár olcsóbban is kijuthatnak, hiszen a Montesino a
nagy érdeklődés miatt két szatellitversenyt rendez. Február 20-­án 25 eurós, a következő napon 35 eurós szatelliten szerezhetik meg az 550 eurós beülőt a játékosok. A csütörtöki szatelliten 15 beülőt garantál a kaszinó.

Rovatok