Index Vakbarát Hírportál

Sífutásban mindent nyert, Norvégiában félisten, mikor áttért a pókerre, kikezdték

2014. március 3., hétfő 09:35

A norvég sífutás kiemelkedő alakja, Petter Northug két olimpiai aranyat nyert a 2010-es olimpián, Vancouverben 50 kilométeres egyéniben és csapatsprintben győzött. Szocsiban már közel sem szerepelt ilyen jól, igaz, sérülések hátráltatták a felkészülését.

Bár az idei téli olimpia nem róla szólt, mégis sokat foglalkozott vele a norvég sajtó, mert Northug online pókerrel ütötte el az időt az olimpiai faluban. Ez önmagában nem jelentős hír, az már igen, mikor kiderült, mekkora téten pókerezik. Northug "NorthugJr" nicken rendszeres játékosa a PokerStars high stakes asztalainak, az olimpia idején is a legmagasabb tétes játékokat tolta, írja a Póker Akadémia.

Az olimpia első napjaiban 20 ezer dollárt (4,3 millió forint) vesztett, majd pluszba fordult a mérlege, 15 ezer dolláros (3,2 millió forint) nyereséggel zárta Szocsit. A norvég közvélemény megosztott. Az korábban sem volt titok, hogy Northug egyik kedvenc időtöltése a póker, azt viszont sokan rossz néven vették, hogy még az olimpia alatt sem kizárólag a sífutásra koncentrált.

A Dagbladet magazin megkereste a sportoló édesapját, aki elmondta, a póker fontos része Northug felkészülésének, így tud kikapcsolódni az edzések és versenyek között. "Igen, pókerezett az olimpiai faluban, de nem Petter volt az egyetlen, aki így kapcsolódott ki" ­ - mondta az édesapa, akitől azt is megkérdezték, nem aggódik­-e amiatt, hogy fia dollártízezreket veszít. (Az interjú akkor készült, amikor Northug még vesztésben volt.) "A póker is olyan, mint minden más, nem lehet elkerülni, hogy néha veszítsen az ember".

Northug rátett egy lapáttal, az elmúlt napokban ő volt a legmagasabb tétek egyik legeredményesebb játékosa. Február 24­-én például senki sem nyert többet nála a PokerStarson, közel 130 ezer dollár (28,5 millió forint) profittal zárta a napot. Komoly jövője van a játékban, talán már jobb is benne, mint a sífutásban.

Rovatok