Index Vakbarát Hírportál

Apu, anyu, a két fiú is pókeres, 30 milliót nyertek pár hét alatt

2015. február 14., szombat 08:29

Matthew Sheils könyvelői állását, felesége, Michelle, saját vállalkozását adta fel, hogy pókerből élhessen. A legjobban a gyerekeknek megy, 30 millió forintnak megfelelő fontot nyertek november óta.

Matthew és Michelle Sheils, valamint két fiuk, Richard és Brandon számára igazi szenvedély a póker, minden szabadidejüket ezzel töltik. Több szép eredményt elértek, a 19 éves Brandon például két héttel ezelőtt 9 200 fontot (3,7 millió forint) nyert egy londoni versenyen, a 23 éves, közgazdász végzettségű Richard, aki disszertációját is a pókerből írta, pedig 27 000 fontot (11 millió forint) nyert nemrégiben a nottinghami Dusk Till Dawn Poker versenyén. A két testvér együtt 75 000 fontot (31 millió forint) nyert november óta, írja a Póker Akadémia.

A család a sikerek miatt úgy döntött, feladják állásukat, mindannyian profinak állnak. A 48 éves Matthew könyvelői állását, Michelle vállalkozását adta fel a kártya kedvéért. Sheilsék szerint nem a szerencsének köszönhetik eredményeiket, hanem hogy sokat foglalkoznak a játék matematikájával. A pókert nem tekintik szerencsejátéknak.

"A pókerből írtam a disszertációmat, a játék tudományos, matematikai hátteréről. Egyértelműen rámutatok, mi tekinthető szerencsejátéknak, és mi nem. Nagy butaságnak tartom a szerencsejátékokat, ezekben képtelenség hosszútávon nyerni. A pókerben viszont, ha leülök egy
amatőr játékossal, bár nem fogom 100­-ból 100-­szor legyőzni, de többször fogok nyerni, mint 50
alkalom, vagyis hosszútávon pénzt keresek" ­ - mondta Richard, aki már Las Vegast is megjárta, két hónapot töltött ott, és a kezdetektől matematikai alapon közelíti meg a pókert.

"A játék nagy öregjei között számos úgynevezett érzéspókeres található, megérzéseik alapján hoznak döntéseket, de napjainkban már a matematikai, játékelméleti megközelítéssel lehet sikereket elérni. Úgy érzem, egyre jobb és jobb játékos vagyok. Jelenleg én számítok a legjobbnak a családban, de Brandon is rohamosan fejlődik. Sokat tanul tőlem, ha elkövetek egy hibát, mindig megbeszélem vele, mert nem szeretném, hogy ő is elkövesse. A célom a pókerrel, hogy tisztességesen megéljek belőle, ezzel már elégedett lennék."

A szülők sem szeretnének lemaradni, több televíziós versenyen játszottak. "Édesanyám eladta vállalkozását, hogy pókerezhessen. Többször játszott a Channel 4 Late Night Poker műsorában, a legnagyobb nyereménye 12 ezer font" ­ - mondta Richard. A 41 éves Michelle szerint Richard és Brandon jobb játékosok nála, a férjével viszont közel vannak képességekben egymáshoz.

"Mindig kérdezgetem, melyikünk jobb, és azt mondják, hogy én, de nem vagyok biztos benne. Jelenleg nincs egyértelmű tervem a jövőre. Néha ráunok a dolgokra, váltok, de előfordul, hogy egy vargabetű után mégis visszatérek. Szóval meglátjuk, mi lesz" ­ - nyilatkozta Michelle.

Rovatok