Index Vakbarát Hírportál

Polgár Judit rajzfilmfigura lett

2012. december 31., hétfő 09:22

"Tartozz Te is a jövő nyertesei közé! Tanulj minden idők legsikeresebb női játékosától!" Ezzel a szlogennel indította útnak új, képességfejlesztő alkalmazást Polgár Judit, a világ legjobb női sakkjátékosa.

A különleges animációs sorozat iPad és iPhone platformokon érhető el, az év végén jelent meg az App Store-ban. Címe: Polgár Judit -  Sakkjátszótér.

"A tudásalapú társadalomban, a jövő nyertesei azok lesznek, akik képesek a dialektikus, stratégiai, elemző gondolkodásra, illetve problémamegoldásra. Ezeket a készségeket a gyerekek sakkozás közben, játékos formában sajátíthatják el - mondta Polgár Judit. Ezért is fejlesztettünk, mert egyszerre szórakoztató és tanító programról van szó, ami közös program gyerekeknek és szüleiknek."

Polgár Judit ebben a különleges applikációban lépésről lépésre vezeti be a gyerekeket a sakk titkaiba. Judit nevét jól ismeri a világ: ő a világ legeredményesebb női sakkjátékosa; a sakktörténet legjobb női sakkozója, a női világranglistát 1989 óta megszakítás nélkül vezeti. Két kisgyermek, Olivér és Hanna anyukájaként tökéletesen ismeri a célcsoport életkori sajátosságait.

Rovatok