Index Vakbarát Hírportál

Nincs nagyobb sporthős a pufi lacrosse-kapusnál

2015.05.10. 11:42

Blaze Riorden, az Albany játékosa nem a tipikus lacrosse-kapus, hiszen ha úgy adódik, emberelőnyös helyzetben szeret előre menni, hogy besegítsen a csapatának, az előző szezonban szerzett is így ólt a Bryant ellen az egyetemi bajnokságban, de május 9-én ezt teljesen új szintre emelte a Cornell ellen: egy egészpályás szólógóllal.

A harmadik negyed végén, a kapuban állva szerezte meg Riorden a labdát, majd gondolt egyet, és megindult,mert hát 13-7-es vezetésnél, 20 másodperccel a negyed vége előtt mi lehet a legnagyobb baj abból, ha üresen hagyja a kapuját?

A megindulás még saját csapattársait is meglepte, hát még az ellenfelet. A mackónadrágos kapus úgy vágott át mezőnyjátékosok között, mintha éjjel-nappal ezt gyakorolná, majd amikor már úgy tűnt, hogy két ellenfélnek sikerült megállítani, egy gyönyörű lefordulással verte át mindkettőt, hogy utána már egyből kapura törhessen.

Lerázott még egy védőt, majd iszonyatos erővel vágta a labdát a kapuba, az sem zavarta, hogy a kapus botjának végén levő háló nem kifejezetten az ilyen dobásokra való.

v

Sporthős született a lacrosse-pályán

A 183 centis játékost – valószínűleg nagy jóindulattal – 97,5 kilósnak tüntetik fel a csapatlistán, de ennél alighanem valamivel többet nyom. De ez sem zavarja, az idei szezonban bent volt a főcsoport-válogatottban az Ivy League-ben, tehát tényleg az egyik legjobbja saját posztján.

Ez után a gól után pedig az sem lenne meglepő, ha nemzeti hős válna belőle. Mindenesetre az Albany 19-10-es győzelemmel jutott tovább a Cornell ellen a bajnokság rájátszásának második fordulójába, ahol már a Final Four lesz a tét az első helyen kiemelt Notre Dame ellen jövő hétvégén.



Rovatok