Index Vakbarát Hírportál

Belemart Mocsai Lajosba a dán kézikapitány

2015.05.13. 11:02

A dán Jan Pytlick különleges és megosztó figurája a nemzetközi kézilabdaéletnek, a Nemzeti Sportnak nyilatkozott. Pytlick jelenleg a Vardar Szkopje tanácsadója, és bronzérmes lett a budapesti négyes döntőben.

Pytlicket december végén rúgták ki a dán női válogatott éléről, mert csak nyolcadik lett az Európa-bajnokságon, így nem az övé a megtiszteltetés, hogy az idei dániai vb-n, hazai pályán irányíthassa a csapatot.

A szakember igencsak meglepte magyar kollégáját, Németh Andrást a tavalyi Eb-n, amikor a folyamatos létszámhátrányt vállalva levitte a kapust 45 percen át, a megkülönböztető mezben szereplő játékost pedig a magyar falba állította, a védelemnek mindez megoldhatatlan feladatot jelentett, a dánok meg is nyerték a meccset. (23-20)

De még ennél is fájdalmasabb volt a 2000-es olimpiai döntő – hat góllal vezettünk, végül néggyel kikaptunk –, ahol tudatosan akkorra pörgette fel csapata játékát, amikor a magyar kapitány lecserélte Radulovicsot és Farkast, a második félidő elején.

Magyar-dán összefoglaló
A legsúlyosabb mondata viszont az, amikor arról érdeklődik, hogy „segítsen, ki a kapitány, hirtelen nem jut eszembe, elnézést.”

Na, hát ez a pofon nem hiányzott Mocsai Lajosnak.

Pytlick amúgy tárgyalt a Siófokkal, sajnálhatjuk, hogy nem ide jött, felpezsdült volna az élet.



Rovatok