Index Vakbarát Hírportál

Tele lett a töke a gondnoknak, nem festette fel a pályát, elmaradt a futballmeccs

2015.05.19. 10:25

A hétvégén a Csongrád megye II.-ben elmaradt a Gyálarét–Zsombó-meccs, mert a játékvezető futballra alkalmatlannak ítélte a pályát. Ebből kisebb botrány kerekedett, ugyanis ha hinni lehet a Délmagyar.hu-nak nyilatkozó Mihállfy Zsoltnak, a vendégek edzőjének és Török Györgynek, a hazaiak technikai vezetőjének, akkor mind a két csapat megjelent, de a bíró döntése után sokan hazamentek.

Igen, a játékosok hazamentek, mögöttük pedig ottmaradt a pálya, amely alkalmatlannak nyilvánítódott. De mi történhetett, ami miatt alkalmatlan volt a pálya?

Már a kérdés is indulatokat vált ki, hiszen a pályát fenntartó Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója, Horváth András szerint semmi baj nem volt a pályával, benne az a gyanú merült föl, hogy más állhat az elmaradt meccs hátterében. A Szegedma.hu-nak nyilatkozott

„Azt a hibánkat nem kívánom nem elismerni, hogy most valóban nem volt meg a fűnyírás a hétvégén, ettől viszont a pálya játékra kész állapotban volt, ez nem volt akadálya a mérkőzés lejátszásának, sőt, elkezdték a pálya felfestését is, azonban valamiért abbahagyták. Hihetetlen életszerű az, hogy egy jegyzőkönyvben négy játékos neve jelenik meg, a többiek addigra elmennek. Különösen akkor, ha megnézem a táblázatot, ahol ugyanennek a csapatnak a levont pontszámai ki nem állás miatt vannak. Nem kívánok senkit sem a másik oldalról támadni, de minden dolog adott volt a mérkőzés lejátszásához, a vonalazáson látszik, nyugodtan le lehetett volna játszani a meccset. Nem igazán értem ezt a döntést”.

Aztán persze kiderült, hogy mégiscsak lehet valami gond a pálya gyepének állapotával:

Az más kérdés, hogy a pálya körül valóban nem igazán van rendben a zöld terület

és kiderült, hogy az a keményen dolgozó kolléga, akinek a feladata volt a pálya kezelése, és a hét négy napján négy órában dolgozott a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nél, a múlt héten pénteken felmondott.

Olyan feladatokat is bevállalt az ottani csapatoknak, mint a szerelés mosása, amiért hosszú heteken, hónapokon keresztül egyetlen fillért sem kapott, ami nagymértékben befolyásolta azt, hogy úgy döntött, hogy felmond, majd gyakorlatilag mindent előkészítve távozott. 

Aztán az is kiderült, hogy a mérkőzés kezdetéig nem volt felvonalazva a pálya, és a vonalazó eszköz olyan műszaki állapotban volt, ami „nem tette lehetővé a munka elvégzését. A mérkőzés játékvezetője az előírt 30 perc várakozás után helyes döntést hozott, és vonalak hiányában nem vezette le a találkozót”.

Itt jár most az eset, várjuk a fejleményeket.



Rovatok