Index Vakbarát Hírportál

Usain Bolt gombócot zabál, attól gyors

2015.11.11. 13:46

Eddig azt tudtuk Usain Boltról, hogy nagymamája jamszgyökeres kajáitól olyan gyors, a pekingi olimpián pedig saját bevallása szerint mcdonald's-os kaját zabált, most meg az derült ki, hogy hát igazából a jamaicai gombóc ad neki erőt és mindent lebíró akaratot.

A futó a GQ magazinnak beszélt arról, milyen étrendet követ. „Napközben csak annyit eszek, hogy legyen elég energiám az edzéshez, és ehhez elég gyorsan emésszek is. Este azonban, mielőtt lefekszem, rengeteg kaját fogyasztok. Az edzőm azt akarja, hogy sok zöldséget fogyasszak, szóval emiatt minden másnál többet eszek belőle. Brokkolit eszem, bár nem rajongok érte."

Reggelire tojásos szendvicset, ebédre tésztát és marhahúst, vacsorára jamaicai gombócot és roston sült csirkét eszik. Napközben sok mangót, ananászt és almát is fogyaszt. A sütött jamaicai gombóc nem egy bonyolult dolog, só, liszt, olaj és sütőpor kell hozzá. 

Azt mondta, három éve figyel jobban oda az étkezésére, de néha nagyon nehéz neki, leginkább csípős csirkeszárnyért sóvárog.



Rovatok