Index Vakbarát Hírportál

Ön látott valamit ebből a meccsből?

2016.01.25. 10:03

Nemrég azon keseregtünk, hogy a FIFA túlkompenzál a láthatóság miatt, és tesz a tradicionális válogatott szerelésekre, így legendás színösszeállítások tűnnek el a futballból. Itt az ellentettje.

Spanyolországban vasárnap este Betis-Real Madrid volt, amin a rendezőknek közelről nem tűnt fel, hogy a vendégek szürkéje és a hazaiak zöld-fehérje a meccs főkamerájából majdnem tök egyforma, így közel 100 perces szemtorna következett. Legtöbbször lehetetlen volt megkülönböztetni Ronaldóékat a sevillaiaktól. A szürkét amúgy is mellőzni kellene a csapatsportokból, mert ez a legnehezebben észrevehető szín, az ellenfél fehéres meze meg a távolból hasonlóra keveredett.

A spanyol liga élen jár a színkeverésben, talán még ennél is rosszabb volt múlt szeptemberben az Atletico Madrid-Barcelona, amin hagyták, hogy a hazaiak piros-fehér-kékjéhez a vendégek a szokásos gránátvörös-kék-vörös kombinációjukat vegyék fel. Ez még közelről, a pályán is zavaró lehetett.

Angliában sem újdonság az ilyesmi, még a sztárolt Premier League-ben is elkövetnek olyat, hogy az Everton teljes sötétkékben, a ManCity tiszta világoskékben játszik egymással. A stadionban ez rendben van, de otthon, a tévében már sokszor mereszteni kell a szemeket.



Rovatok