Index Vakbarát Hírportál

A DVSC megvásárol egy negyedosztályú kamerunit, mert azt hiszik, másodosztályú

2017.02.15. 08:36 Módosítva: 2017.02.15. 10:21

A keddi nap egyik érdekes átigazolási híre volt a főbb magyar sportoldalakon, hogy a Debrecen érdeklődik Ferdinand Fon Fru, a kameruni másodosztályban szereplő Grassland FC 18 éves csatára iránt. A hírt a Dehir.hu vette észre a Press-sport oldalán, a kameruni portálon kész tényként közlik az átigazolást, mondván, a debreceniek figyelmét nem kerülte el a játékos utóbbi időben nyújtott fantasztikus teljesítménye, ezért 3 évre szerződtették az ifjú reménységet. A Nemzeti Sport szerdán arról ír, hogy hamarosan Magyarországra is érkezik, és hogy a másodosztályban edződött az elmúlt hónapokban.

Csakhogy.

A Dehir.hu beszélt a debreceni klub ügyvezetőjével, Róka Gézával, aki elmondta, hogy egy ügynök valóban beajánlotta nekik a játékost, és a hallottak alapján érdemesnek tartották Fon Frut a megtekintésre, de egyelőre nincs konkrétum az ügyben.

A történet így már valamivel életszerűbbnek hangzik annál, hogy a Debrecen megfigyelői a kameruni másodosztályból szúrták ki a csatárt. Különös tekintettel arra, hogy nem is ott játszik. 

Ahogy az eredeti, francianyelvű cikkben is szerepel, a Grassland FC a kameruni regionális bajnokság másodosztályában játszik, ahová egyébként tavaly jutott fel, ha hinni lehet a csapat legutóbb 2016 tavaszán gondozott honlapjának. A kameruni élvonalat Ligue 1-nek hívják, a másodosztályt Ligue 2-nek, utóbbi alatt 10 regionális liga működik területi alapon, többek közt az északnyugati liga, aminek másodosztályában a Grassland FC valójában futballozik.

Tehát nem a másod-, hanem a negyedosztályban.

A csapat honlapján Fon Fru egyébként nem szerepel, de ez túl sokat nem jelent. Egy kameruni negyedosztályú együttestől már az online jelenlét is szép teljesítménynek tűnik. És persze attól, hogy a gondoltnál két osztállyal lejjebbről érkezik, Ferdinand Fon Fru még lehet egy nagyon jó játékos, az évszázad igazolása.

Csak azt az egyet ígérjék meg Debrecenben, hogyha Fru beválik, akkor jövőre elhozzák a csapattársát is, akinél jobb nevű játékost én még nem láttam. Úgy hívják: Roboto Carlos



Rovatok