Index Vakbarát Hírportál

A géppisztoly árnyékában kell igazán a hidegvér a tizenegyeshez

2017.12.16. 10:09 Módosítva: 2017.12.16. 11:34

Sok tizenegyest láttunk már, amikor nagy volt a nyomás a végrehajtón, de ilyet még nem. Roberto Baggio az 1994-es világbajnoki döntő büntetőpárbajában a szanatóriumban érezhette magát az alábbi videó főszereplőjéhez képest.

Az alsóbb osztályú labdarúgó-bajnokságoknak komoly rajongótábora, egész kis kultusza alakult ki Magyarországon. Persze nem ok nélkül, a "mennyei megyeiben" még hétről-hétre történnek olyan dolgok, amikről a legtöbben azt gondolnák, hogy már csak a legendák világában léteznek.

Ám még a mi legkeményebb megyei másodosztályunk is csak ministránsfiú lehetne a brazil futball alsóbb régióihoz képest, ahol ez a videó készült. 

A riói nyomornegyedben – a favellában – járunk egy meccsen, és a mindent eldöntő büntetőhöz készülődve kapcsolódunk be az eseményekbe. Van kapu, kapus, végrehajtó és egy bíró, tökéletes szerelésben, de ezen a ponton vége is a normalitásnak. A tömeg élő tizenhatosként veszik körbe a főszereplőket (csak közelebbről), megy a vita, a lökdősődés, aztán egyszer csak felbukkan egy Kalasnyikov.

Innentől kezdve csak a résztvevők éppségért aggódunk, de végül szerencsére jó megoldás születik, amit egy égbe küldött sorozat is nyugtáz.

A csapatok neve és a végeredmény sajnos nem ismert, de ennél egyébként is sokkal legfontosabb, hogy mindenki élve hagyta el a pályát.



Rovatok