Index Vakbarát Hírportál

Kilőtte a galambot a ManUnited-védő

2018.07.23. 10:10

A Manchester United-San Jose Earthquakes felkészülési mérkőzés nem sikerült a legjobban José Mourinho csapatának, de akkor mit mondjon az a galambnak látszó szárnyas, amit Darmian szedett le teljesen véletlenül röptében? Valószínűleg már semmit szegény.

Az utóbbi években bevett szokássá vált, hogy a sztárcsapatok a felkészülést és a marketinget kombinálva Amerikában töltik a nyár egy részét. A Manchester United ennek jegyében vasárnap az MLS-ben szereplő San Jose ellen lépett pályára, és ért el 0-0-s döntetlent.

Az angolok legnagyobb helyzete rögtön a meccs elején maradt ki, a védő Baily rontott ziccerben. Az eredmény valószínűleg a nézőket zavarta leginkább, Mourinho inkább azért volt csalódott utólag, mert Valencia – akit nemrég választottak meg csapatkapitánynak – megsérült a mérkőzésen. A portugál edző pesszimista jóslata szerint a mostani eset azt vetíti előre, hogy a jobbhátvéd idén még többet lesz sérült, mint tavaly.

Valencia sérülése még a Unitednél is rosszabbul jött annak a madárnak, amit az ecuadori helyére beálló Darmian talált telibe egy előreíveléssel. A balszerencsés jószágot a visszapassz zavarta fel a gyepről, és pont a legrosszabb ritmusban szárnyalt bele a labda útjába.

Szerencsére minden olyan gyorsan történt, hogy leginkább csak az utána szállingózó tollakból következtet az ember az eseményekre. Az áldozat méltó eltávolításának folyamata viszont könnyen megzavarhatja az érzéseket.

A második félidőben a sokat cserélő angolok játéka jelentősen visszaesett, sőt a hazai csapat is eljutott egy kapufáig, Quintana révén. A vb-n szereplő játékosait – például Pogbát és De Geát – nélkülöző United legjobbja Alexis Sanchez volt, aki egyébként adóügyei miatt csak némi fennakadással kapta meg a vízumot az amerikai beutazáshoz.

A Manchester összeállítása a hiányzók ellenére is elég erős volt:

Pereira (Grant 46); Valencia (Darmian 8), Bailly (Tuanzebe 46), Smalling (Fosu-Mensah 46), Shaw (Mitchell 75); Herrera, Garner (McTominay 46), A. Pereira (Gomes 83); Chong (Mata 46), Martial, Alexis (Greenwood 65).



Rovatok