Index Vakbarát Hírportál

Sokkal több spanyol se ment meccsre, mint magyar

2015.10.17. 11:42

Az NB I.-ben mostanában csak esik a nézőszám, de Magyarország az Európa-bajnoki selejtezőkre sok szurkolót kivitt a hazai pályának számító Groupama Arénába. Azok közé az országok közé tartozunk, ahol 20 ezer feletti volt az átlagnézőszám.

Az Eb-selejtezők után a Stadium DataBase csinált egy összesítést a nézőszámokról. Az 53 selejtező ország közül Angliában mentek ki a legtöbben a meccsekre, 74 630-as átlagot hoztak. A második helyre szoros versenyben Lengyelország jött be, a varsói Nemzeti Stadionban 50 781 néző volt átlagosan, harmadikok a lengyelekkel egy csoportban is szereplő németek lettek 49 413-mal. Igaz, ők az ország több stadionjában is játszottak, többek között olyanban is, ahová be sem fértek 50 ezren.

A következő három helyen is hasonló számok születtek, Hollandia, az először selejtezőből kijutó Ausztria és Skócia is 45 és 50 ezer közötti nézőszámot produkált.

15frekwencjeen.png
Fotó: / stadiumdb.com

A csak 20 ezer feletti eredményeket szerepeltető listában Magyarország az utolsó, 22., bár nem sokkal marad el a spanyoloktól. Azt azonban meg kell jegyezni, hogy ők is bevállalósak voltak, öt különböző stadionban játszottak, ami között volt egy 16 ezres aréna is.

Az Eb-selejtezőkre átlagosan 20 166-an mentek ki itthon. Ez a szám valószínűleg még magasabb is lehetett volna, elég csak a magyar-románra gondolni, de a Groupama Aréna nem túl nagy kapacitású.

A velünk azonos csoportban szereplő Románia azonban nagyon megelőzött minket. 36 186-tal a tizedikek lettek a rangsorban.



Rovatok