Index Vakbarát Hírportál

Sokkal többen mennek az NB III.-as Fradi-meccsre, mint a Groupamába a Felcsút ellen

2016.03.13. 09:36 Módosítva: 2016.03.13. 12:01

Az idei negatív nézőcsúcs született az NB I. szombati fordulójában, a Groupama Arénában. A Ferencváros hazai meccsén még nem voltak ilyen kevesen.

Az Nso.hu szerint a hivatalos nézőszám a hat meccsen 12 786, ami 3000-el több nézőt jelent a legutóbbi fordulónál, de az is igaz, hogy a hivatalos nézőszám és a valódi nézőszám köszönőviszonyban sincsenek egymással, amint az már többször is bebizonyosodott. A klubok felfelé kerekítenek, és legalább egy harmaddal mondanak többet, mint ahányan tényleg elmennek a stadionba.

A mostani fordulóban a Ferencváros–Puskás Akadémia FC mérkőzésre 4858 nézőt adott meg az FTC, ami azért is érdekes, mert vasárnap Csepelen játszik az NB III.-ban listavezető Ferencváros II, és erre a meccsre már hatezer jegyet adtak el. Ők azok a szurkolók, akik azért sem mennek a Groupama Arénába, hogy a vénaszkenner és az FTC jelenlegi vezetése ellen is tiltakozzanak.

Itt pedig egy kis nézőszámolgató, akinek van ideje és kedve, vesse össze a hivatalos nézőszámmal:


Az MTK is maga alatt vágja a fát, nem elég, hogy alig néhány százan járnak a meccseikre, most egy logisztikai bravúrral Dunaújvárosba szervezték a meccsüket a Haladás ellen, pedig a legtöbb budapesti pálya szabad volt. Még a jegyért sem kellett fizetni, állítólag így 348-an voltak kíváncsiak az NB I.-es mérkőzésre. Hivatalosan, tehát feltehetően még ennyien sem.

Az Újpest–DVTK-meccsre 3017 nézőt mondtak, persze pont a háromezres határ felett, és 2327 nézőt mondanak Debrecenbe, ahol a Budapest Honvéd intézte el a hazai DVSC-t. Az Nso.hu szerint kb ezren voltak a Paks–Vasas és a Videoton–Békéscsaba meccsen is.



Rovatok