Index Vakbarát Hírportál

Két magyar nyolcaddöntős a ljubljanai Challenger-tornán

2009. szeptember 23., szerda 12:49

Három magyar férfi teniszező is Challenger-torna főtáblájára jutott, amire már nagyon régen nem volt példa. A világranglistán 415. Kellner Ádám és a 735. Bardóczky Kornél Ljubljanában, egy 50 ezer dolláros tornán, míg Balázs György (603.) a 75 ezer dolláros nagyszombati viadalon vívta meg sikeresen a selejtezőt. Ez utóbbi, a két Balázs meccsén – György és Attila találkozott – esélytelenebbként jutott végül főtáblára.

Ljubljanában Bardóczky az ausztrál Joseph Siriannit mosta le, 6:2, 6:0-ra nyert a magyar. Kellner pedig az osztrák Rainer Etzinger ellen nyert könnyedén 6:4, 6:1-re. Nem lesz könnyű a folytatás, Bardóczky a torna 2. kiemeltje, a horvát Roko Karanusic, míg Kellner a nyolcadik szlovén Greg Zemlja ellen folytatja.

Nem sikerült a bravúr a Nagyszombaton versenyző Balázs Györgynek, az első fordulóban kikapott az algériai Lamine Uahabtól, 3:6, 5:7-re.

Három női versenyzőnk, három különböző tornán próbálkozott a héten. Az egyik legrangosabbat az angliai Shrewsvuryben rendezték, Marosi Katalin rögtön az első körben búcsúzott, a brit Naomi Cavaday verte 6:1, 6:4-re.

Az alaszkai Albuquerque-ben szintén 75 ezer dollár a tét. Kapros Anikó a romániai magyar Szatmári Ágnessel találkozott és Kapros 6:4, 6:1-re nyert. Jani Réka Grúziában versenyez, egy kvalifikációs játékossal kezd majd a 25 ezer dolláros tornán.

Rovatok