Index Vakbarát Hírportál

Egyesben már nincs magyar az Orange Bowl-on

2009. december 10., csütörtök 19:37

Szomorú nap volt a szerdai magyar szempontból az Orange Bowl-on, az egyik legnagyobb nemzetközi junior versenyen. Kiesett a világranglista-3. Babos Tímea és a 12. Fucsovics Márton is. A havannai 10 ezer dolláros tornán sincs már magyar. Jani Réka, Kapros Anikó és Marosi Katalin a 75 ezer dolláros dubai tornára készül.

Babos az első körben az Eddie Herr-en döntőt játszó kínai Csaót magabiztosan győzte le, a 16 közé kerülésért pedig a 47. helyen álló kaliforniai Gibbs következett, akitől annyira nem kellett tartani, nagy eredményei nem nagyon vannak, viszont idén egyszer már legyőzte az SVSE játékosát a US Open előtti kanadai verseny elődöntőjében – adta hírül a tennishungary.hu

Mindent összevetve azért a magyar játékos volt az esélyesebb és jól is kezdett, az amerikai játékos nem nagyon tudta belőni magát, Babos pedig 6:3-ra nyerte az első szettet. Ekkor Gibbs magára talált, behúzta a második játszmát és a harmadikban is 5:2-re vezetett, amikor a magyar fiatalt pontbüntetéssel sújtották, hozzávágta ugyanis az ütőjét a bírói székhez, innen pedig már nem is volt visszaút, Babos 3:6, 6:2, 6:2-re kikapott.

Fucsovics szintén nem járt szerencsével, brit Carpenter elleni mérkőzését 7:6(3), 1:6 6:1-re elvesztette.

A magyarok nagy esélyt halasztottak el, Fucsovics ugyanis egy esetleges elődöntővel bőven bejött volna a 10-be, míg Babos egy döntővel feljött volna a 2. helyre, így viszont a dobogós helye is veszélybe került, ugyanis ha a brit Watson eljut a döntőig, akkor visszaveszi a 3. helyet a világranglistán.

Fucsovics számára véget ért az Orange Bowl, de maradt azért még kinek drukkolni, Susányi Zsófia és Babos Tímea is versenyben van még ugyanis párosban.

Babos a világelső francia Mladenoviccsal 1. kiemeltként 6:3, 7:5-ös győzelmet aratott az Anderson, Tsay amerikai duó ellen, míg Susányi az orosz Kirillovával 6. kiemelt párt alkotva 60 75-re győzte le a Dinu/Stica román kettőst.

Nem csak a junioroknak, hanem a felnőtteknek is drukkolhatunk az év utolsó napjaiban. Szávay ugyan lemondta a jövő heti 75 000 dolláros dubai versenyt, így is maradt három magyar lány

Jani Réka (254.) jelenleg úgy néz ki, hogy selejtezőt fog játszani, amiben a lista negyedik helyén áll ugyanis, a holnap délután 6 órai aláírásig azonban még lemondhatják páran, bár ennek nem nagy a valószínűsége. Janinak ez lesz az első ilyen rangos versenye, igaz játszott ő már WTA-tornán is a nyáron és majdnem fel is jutott a főtáblára, van tehát esélye ezúttal is. A főtáblán Kapros Anikó (188.) és Marosi Kati (173.) alanyi jogon szerepel.

Kapros 18 évesen, 2001-ben játszott először a versenyen, amikor az egyik legjobb juniorként kapott lehetőséget és ezt meg is hálálta, a döntőig jutott, a következő két évben azonban ezt nem sikerült megismételnie. 2007-ben és 2008-ban viszont már hamar búcsúzott, az első ill. a második körben kapott ki.

Kapros ma utazott el a versenyre, melyen Marosi Katalin is részt vesz, aki viszont 2002 óta nem játszott itt. A Fed Kupa válogatott játékos 2000-ben negyeddöntős volt, 2001-ben és 2002-ben pedig a második fordulóig jutott, párosban viszont jobb eredményei vannak, 2000-ben Garbinnal nyert, egy évre rá pedig a döntőig jutott.

A mezőny egyébként elég erős, mint mindig, hiszen ez az év utolsó kiemelkedő versenye, ami jól szolgálhatja az Ausztrál Openre való felkészülést, így a Top100-ból hatan is ott lesznek majd.

Argyelán Csilla és Bulgakova Vaszilisza számára is véget ért a kubai kirándulás, mindkét magyar elbúcsúzott a havannai 10 000 dolláros versenytől.

Az e heti tornán egyéniben egyik ,agyarnak sem sikerült a pontszerzés, Bulgakova azonban párosban egyet nyerni tudott, a négy közé azonban már nem tudott bekerülni, izraeli párjával 6:2, 4:6, 10-8-ra kikaptak egy japán duótól. A két MTK-játékos így lassan visszarepül Magyarországra, ahol egy hetük lesz felkészülni a jövő hétvégi 1 millió forint összdíjazású székesfehérvári fedettpályás versenyre.

A tornára Argyelán és Bulgakova mellett bejelentkezett többek között az idei felnőtt ob-második Batta Lucia, valamint Bíró Zsófia, Zubor Zsófia, Halász Klaudia, Kovács Kriszta, Szlavikovics Szabina, Müller Réka és a hosszú kihagyás után visszatérő Kapitány Krisztina is, de a pénteki nevezési határidőig biztosan lesznek még mások is.

Rovatok