Index Vakbarát Hírportál

Elfogytak a magyarok Dubajban

2009. december 19., szombat 22:19

Egyedül Marosi Katalin maradt állva a magyarok közül a 75 000 dolláros dubaji versenyen, pénteken azonban ő is kikapott párosban, így számára is véget ért a szezon. Szávay Ágnes Ausztriában készül a 2010-es szezonra. Kapros Anikó újra a válogatott keret tagja.

Marosi és a horvát Jurak a páros első körében legyőzte Kapros Anikót és Nagy Kyrát, majd a 3. kiemelt kettőst is búcsúztatták, tegnap pedig az 1. kiemelt duó ellen játszottak a döntőbe jutásért. A magyar teniszező 2000-ben és 2001-ben is játszhatott itt páros döntőt, ezúttal azonban ez nem sikerült, a cseh Uhlirova, Voracova kettőstől 4:6, 6:1, 10-4-es vereséget szenvedtek – írta a tennishungary.hu. Így az összes magyar kiesett az Egyesült Arab Emirátusokban zajló tornán.

Ausztriában edzőtáborozott Szávay Ágnes az utóbbi hetekben, majd itt folytatja a felkészülést a mielőtt elutazik az Australian Openre.

„Közel két hetet edzettünk St. Anton-ban, ami Ausztria egyik legszebb síparadicsoma. Eddig még sohasem voltam télen a hegyekben, így nagyon kellemes csalódás ért. Csodálatos volt a táj és az idő. Az első pár napban szakadt a hó, így jóformán ki sem tudtunk mozdulni, csak teniszeztünk és a teremben kondiztunk. Később aztán el tudtuk kezdeni a kinti futásokat is.

A második héten Blanka is csatlakozott hozzánk, aki nemrég tért haza az amerikai versenykörútjáról és kicsit fázott a floridai meleg után. Jó volt magaslati levegőn edzeni, nagyon élveztem. Most pár napig itthon leszek és a hétvégén indulok vissza Bécsbe, majd Karácsonyra hazajövök és az ünnepek után már utazunk is Ausztráliába.” – olvasható Szávay honlapján, a szavayagi.hu-n.

Kapros Anikó a dubaji kirándulás után már hazatért, rövidesen készül a 2010-es szezonra is, ahol az Australian Open mellett egy másik nagy megmérettetés is vár rá, hiszen újra válogatott kerettag lett. Kapros tehát az eddigi egyetlen olyan játékos, aki biztosan elutazik majd Portugáliába, a Fed-kupára. Hogy kik lesznek a csapattársai még nem tudni. Akár újra összeállhat a Jani-Babos-Susányi trió is, immár a felnőttek között.

A csapattal szembeni elvárás nagyban függ majd az összeállítástól. Ha Szávay játszik, akkor Kaprossal és Marosival akár a feljutást is ki lehet tűzni célnak, míg ha a fiatalok utaznak Cruz Quebradaba Kaprossal, akkor a tisztes helytállás és a csoportban maradás lesz a cél.

Kapros Anikó egyébként hét év kihagyás után tér vissza a Fed-kupa csapatba, ahol legutóbb még 2003-ban játszott, amikor Mandula Petra, Czink Melinda és Gubacsi Zsófi voltak a csapattársai szintén Portugáliában, igaz akkor Temesvári Andrea irányításával.

Rovatok