Index Vakbarát Hírportál

25 ezer dolláros lesz a budapesti ITF-torna

2010. január 20., szerda 11:21

2008-ban két, 2009-ben pedig egy 10.000 dolláros versenyt rendeztek hazánkban, így a szokásos budapesti WTA verseny mellett két lehetősége is volt a magyar nőknek a pontszerzésre hazai pályán.

Ezek a kisebb összdíjazású versenyek nagyon hasznosak egy kezdődő karrier megalapozásakor, hiszen itt egy tehetséges játékos viszonylag könnyedén juthat hozzá első WTA pontjaihoz, melyre Babos Tímea a legjobb példa, aki tavaly nagyszerűen szerepelt a 10 000-es versenyeken.

A magyarországi versenyek is hasznosnak bizonyultak, többek között Jani Réka, Mikó Zsófia, Bulgakova Vaszilisza, Németh Virág és Batta Lucia is pontokhoz jutott, idén is lesz lehetősége a magyaroknak, hogy hazai nemzetközi versenyen mérettessék meg magukat.

A Grand Slam Parkban megrendezendő torna összdíjazása 25 000 dollár lesz, így a világranglistán hátrébb álló magyarok csak a selejtezőben juthatnak szóhoz, vagy esetleg szabadkártyát kaphatnak a főtáblára, ahová Marosi Katalin, Kapros Anikó, Jani Réka, Arn Gréta és Babos Tímea is beférhet.

Rovatok