Index Vakbarát Hírportál

Nyáron teniszre vált a piás sívilágbajnok

2010. január 28., csütörtök 17:05 | aznap frissítve

A tenisz US Openen indulna Bode Miller, az amerikaiak sísztárja. A négyszeres világbajnok szerdán jelentette be, indul az áprilistól júniusig tartó előkvalifikáción. Ide minden 14 év feletti játékos nevezhet, a legjobbak kerülnek az augusztus 30-án kezdődő Grand Slam-torna közvetlen selejtezőjébe.

A 32 éves Miller 19 évesen megnyerte Maine állam korosztályos teniszbajnokságát, szülővárosában, a New Hampshire-i Eastonban a Tamarack Tennis Camp teniszakadémia társtulajdonosa.

miller

„A tenisz mindig is része volt az életemnek, a US Open-kvalifikációval a vancouveri téli olimpia és a Világkupa-sorozat után is fitt maradhatok” - jelentette ki a kétszeres olimpiai ezüstérmes.

A US Opennek nyolcezer teniszező vág neki, Millernek 15 meccset kell nyernie, hogy eljusson a főtáblára. A selejtezőre február 1-ig lehet nevezni.

Miller 2000-es évek egyik legsokoldalúbb és legsikeresebb síelője, vb-címei és olimpiai érmei mellett kétszer nyert összetett Világkupát (2005, 2008), egyike annak az öt férfinak, akik mind az öt versenyszámban nyertek már Vk-versenyt. 31 győzelmével a legsikeresebb amerikai alpesi síelő.

Az egyik legvakmerőbb síelő is, gyakran a bukást is kockáztatja a nagyobb sebességért, a 2007-es wengeni futamon például háton fekve ért célba.

A magánéletben sem különb, balhés, botrányaival, iszákosságával van tele az amerikai sajtó, ennek ellenére a legnépszerűbb amerikai sportolók egyike.

Rovatok