Index Vakbarát Hírportál

Murray a férfi egyes első döntőse

2010. január 28., csütörtök 13:15 | aznap frissítve

Andy Murray pályafutása második GS-döntőjére készülődhet, miután szetthátrányból fordítva 3:6, 6:4, 6:4, 6:2-re verte a végére lépni is alig tudó horvát Marin Cilicet. A skót a Federer-Tsonga meccs győztesével játssza a finálét az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, 1977 óta ő az első brit, aki eljutott az Australian Open döntőjébe.

Az első szettben Cilic 2:2 után kettős brékelőnybe került és viszonylag könnyen nyert. Murray ekkor még sokat hibázott, játéka a második játszmára viszont jelentősen feljavult.

2:2-ig megint fej-fej mellett haladtak, Murray került előbb brékelőnybe, a szett végéig megőrizte, 6:4-gyel egyenlített. A következő játszmában már sokkal hamarabb, a harmadik játékban elvette a horvát adogatását, de Cilic azonnal visszabrékelt.

3:3-nál megint két bréklabdája volt Murraynek, az elsőt hozta, csakúgy, mint az adogatását is, amellyel már a szettért fogadott, ezt még Cilic nyerte.

A horváton ekkor már érezhető volt a fáradtság, Roddickon kemény, ötszettes meccsen jutott túl, míg Murray lényegesen pihentebb volt, neki csak két és fél játszma kellett a megsérülő Nadal legyőzéséhez.

A negyedik szett Cilic-adogatógémmel kezdődött, utána szétesett a horvát játéka, már nem tudta befutni a labdákat, ziccereket vágott a hálóba, míg Murray lehetetlen szituációkat oldott meg sikeresen. Öt játékot nyert egymás után, 5:1-nél már a döntőért fogadott. Ezt még - ha nehezen is - hozta Cilic. A horvát már lépni is alig tudott, Murray könnyedén kiszerválta a meccset, 47. GS-győzelmét aratva várhatja a Federer-Tsonga meccset és a vasárnapi döntőt.

Murray a 2008-as US Open után másodszor készülhet Grand Slam-döntőre, Melbourne-ben ez az eddigi legjobb eredménye, mint ahogy Cilicnek is, aki egyébként még soha nem jutott ilyen messzire GS-tornán.

Rovatok