Index Vakbarát Hírportál

Babos győzelemmel kezdett Ausztráliában

2010. február 2., kedd 12:08 | aznap frissítve

Megkezdte szereplését az ausztráliai Burnie városában Babos Tímea. A felnőtt világranglista 545. helyén álló 17 éves magyar nem kapott könnyű ellenfelet, hiszen a 16 közé kerülésért a 384. helyezett ausztrál Monika Wejnerttel játszott, aki idén már Dokicot is legyőzte, indult a felnőtt Ausztrál Openen és megnyerte hazája U18-as bajnokságát.

Mindezek ellenére Babosnak sikerült a győzelem, ráadásul nagyon nagy csatában, 7:5, 4:6, 6:4-re nyert és bejutott a nyolcaddöntőbe – írta a tennishugary.hu

A keménypályás verseny legjobb nyolc játékosa közé kerülésért a kínai Jen Ce lesz az ellenfele, aki meglepetésre 4:6, 6:1, 6:2-re nyert az 5. kiemelt ausztrál Golds (227.) ellen.

A 26 éves kínai jelenleg a 362. helyen áll a világranglistán, de nem is az egyéni eredményei a figyelemre méltóak, hanem a párosok, hiszen ott a 19. helyezett, az ausztrál Openen például a legjobb nyolcig jutott. Amennyiben Babos győz, a négy közé kerülésért valószínűleg a 2. kiemelt orosz Arina Rogyionova következik majd. A viadal első kiemeltje egyébként a pozsonyi születésű, de ausztrál színekben versenyző Jarmila Groth, aki a 125.

Babos mellett további magyarok is versenyeznek, ATP Future és ITF challenger versenyeken. A múlt heti casablancai 15 000 dolláros verseny után Kellner Ádám (334.) továbbra is Marokkóban maradt, hogy részt vegyen egy újabb 15 000-es versenyen, de ezúttal már Rabatban. Itt indult volna Balázs Attila is, de ő visszalépett.

Meglepetéssel ért véget a Mallorcán zajló 10 000 dolláros női verseny selejtezőjének döntője, ahol három magyar, Argyelán Csilla, Lukács Vanda és Batta Lucia indult. Közülük az utóbbi kettő épp egymás ellen játszott az utolsó fordulóban a főtáblára kerülésért. Az esélyes egyértelműen a világranglista 875. helyén álló Batta volt, az IDOM TC játékosa azonban nem tudta legyőzni Lukácsot, aki 6:4, 6:3-ra nyert és hosszú idő után újra főtáblás egy nemzetközi versenyen.

Lukács Vanda az utóbbi egy évben háromszor is WTA pont közelébe került, de egyik alkalommal sem tudott nyerni, ezzel pontot szerezni és most is nagy bravúr kellene hozzá, a főtáblán ugyanis a tavaly a budapesti 10 000-esen az elődöntőig jutó 3. kiemelt brit Carreras (431.) ellen kell pályára lépnie.

Rovatok