Index Vakbarát Hírportál

Babos mégsem lett világelső

2010. augusztus 25., szerda 13:29

Sikerült érmet szereznie a magyar teniszcsapatnak a szingapúri olimpián, miután Babos Timea és belga partnere párosban győzni tudott a bronzmeccsen. Babos és An-Sophie Mestach 6:2, 6:2-re verte az orosz Gavrilova, Putinceva duót, így ők állhattak a dobogó legalsó fokára.

Az egy darab bronzérem a magyar csapat erejét tekintve csalódás, de mindhárom játékos nagyszerű élményekkel térhet haza ma, igaz sokat nem tudnak majd tűnődni a történteken, hiszen pár nap múlva már indulnak is Kanadába ill a US Openre. – írta a tennishungary.hu

Az esély megvolt, de végül nem szerezte meg a világelső pozíciót Babos Timea. Az orosz Gavrilova ugyanis egyéniben nyert, párosban pedig elődöntős volt Szingapúrban, ami 520 pontot ért neki, míg Timi csak 140 pontot szerzett, így a soproni versenyző visszaszerezte a 2. helyet.

Nyolcvan pontja hamarosan újra kiesik, a kanadai versenyen ugyanis nem indul, ezért a 3. helyre esik majd vissza, egy esetleges US Open győzelem és a riválisok botlásával az élre állhatna, főleg úgy, hogy neki nincs megvédendő pontja New Yorkból, míg Gavrilovának 140 is.

Rovatok