Index Vakbarát Hírportál

Isten keze Djokovicsnak tapsol Londonban

2010. november 24., szerda 16:24

Maradonától a magas labdák lekezelését is megtanulná Novak Djokovics, de közös tenisz- és futballedzést is tart majd a két sztár. Az argentin a londoni ATP-világbajnokságon a szerbnek szurkol, találkozott is vele.

Maradona hétfőn is megjelent az ATP World Grand Finals-on, a tenisz vb-döntőjén, hogy megnézze kedvenc játékosát, Novak Djokovicsot.

Hétfőn jó kabalának bizonyult, Djokovics 6-3, 6-3-ra legyőzte a cseh Tomas Berdychet. "Az egész torna alatt itt lesz, remélhetőleg szerencsét hoz nekem”  - mondta Maradonát is a siker részesének tekintő klasszis.

A szerb nagyon izgatott lett, amikor először meglátta Maradonát a VIP-páholyban, nem volt felkészülve rá, hogy ott találja. "A nagyságát az egész világon elismerik, az egyik legnagyobb sportikon. Hihetetlenül nagy megtiszteltetés és élmény., hogy nekem drukkol“ - áradozott a szerb.

A két sztár csak most találozott először, de már három éve kapcsolatba léptek, Djokovics ütőt és inget küldött Maradonának, aki ezt dedikált mezzel viszonozta. A mezt ereklyeként őrzi Djokovics.

Bár Maradona akkor volt karrierje csúcsán, amikor a teniszező még meg sem született, Djokovics mégis nagy rajongójává vált. Ehhez csak meg kellett néznie Maradona 1986-os vb-n lőtt bámulatos szólógólját, és az ugyanezen a meccsen isten kezével szerzett találatot.

A két sztár Londonban beszélgetett is, az olasz lett a közös nyelv,  mivel Maradona angolja elég gyenge. A következő hétre közös edzéseket szerveznek. “Együtt teniszezünk egy kicsit és focizunk is. Remélem, megmutat néhány cselt” - számolt be a tervekről Djokovics.

Az újságíróknak viccesen megjegyezte, hogy a klasszikus kezezést is el akarja lesni Maradonától: "Speciális mozdulatokon dolgozunk, mint például, hogyan játsszunk kézzel magas labdák esetén.”

Rovatok