Index Vakbarát Hírportál

Valentin-napi teniszverseny jövő szombaton

2011. február 4., péntek 14:01

Tizenharmadszor rendezik meg a Valentin-napi páros teniszversenyt február 12-én a Tabáni Tenisz Centerben – jelentette be Regőci Attila főszervező a pénteki sajtótájékoztatón.

A Szeressük egymást gyerekek szlogennel meghirdetett, jövő szombaton 10 órakor kezdődő eseményen a hagyományoknak megfelelően a politikusok, a sztármenedzserek és az újságírók válogatottja, valamint a művészek és a sportolók közös csapata méri össze tenisztudását. A verseny fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere, díszvendége pedig Besenyei Péter műrepülő világbajnok – a gálán ők lesznek a díjátadók. A versenyigazgatói posztot Markovits László, a Vasas ügyvezető elnöke fogja betölti, a háziasszonyi teendőket - első ízben nem egy celeb - Szarka Kata látja majd el.

A politikusok csapatát ezúttal is kormánypárti és ellenzéki tagok alkotják vegyesen, ütőt ragad többek között Pintér Sándor belügy-, Veres János ex-pénzügyminiszter, Stumpf István alkotmánybíró, továbbá vendégként Temesvári Andrea. A sztármenedzserek válogatottjában pályára lép a Ferencváros két korábbi vezetője, Rieb György és Berki Krisztián, valamint György Kálmán volt legfőbb ügyész. A művész-sportoló csapat tagjai között olyan ismert személyiségek ütik majd a labdát, mint Rakonczay Imre, Szikora Róbert, Tahi Tóth László, Székhelyi József, Balogh Gábor öttusázó világbajnok, továbbá Sebők Vilmos és Sallai Sándor volt válogatott labdarúgók.

Az eddigi Valentin-napi páros teniszversenyen az újságírók szerepeltek a legeredményesebben, nyolcszor végeztek az első helyen, tavaly azonban a politikusok diadalmaskodtak. A rendezvény ismét nonprofit jellegű lesz, a szervezők a bevételből az Egészség Hídja Összefogás Egyesületet, valamint az iskolai testnevelésben alkalmazható Speed Stacking új képességfejlesztő készletet támogatják.

Rovatok