Index Vakbarát Hírportál

Dimitrov szájon csókolta volna Monfilst

2011. szeptember 1., csütörtök 12:19 | aznap frissítve

A hetedik kiemelt Gael Monfils nem örült annyira a US Openen megnyert nyitómérkőzése után, amikor ellenfele, a bolgár Grigor Dimitrov a szokásos kézfogás mellett csókot akart adni a szájára. A francia elhúzódása után végül két puszival ért véget a találkozó.

Monfils három szettben, 7:6, 6:3, 6:4-re nyert a világranglista-52. ellen, aki az Australian Openen és Wimbledonban már bejutott idén a második körbe. A francia október végén a budapesti Tennis Classics gálán is látható lesz, Fernando Verdascóval együtt.

Szerdán még mindig játszottak első körös mérkőzéseket, de sokan már a második meccsüket tudták le. A férfiaknál sima három szettben, 7:6, 6:2, 6:3-mal jutott tovább a negyedik kiemelt Andy Murray és 6:3, 6:1, 6:1-gyel a 2009-es US Open-bajnok Juan-Martin Del Potro is.

Andy Roddick négy szettre kényszerült a szintén amerikai Michael Russell ellen, míg Markosz Bagdatisz egy játszmát tudott csak megnyerni az adogatógép John Isner ellen. Gilles Simon pedig már az első körben döntő játszmára kényszerült a brazil Ricardo Mello ellen.

A nőknél Venus Williams bejelentette, hogy autoimmun betegsége miatt nem tud kiállni a tornán, sőt, az is kérdéses, mikor tud újra teniszezni. Volt egy-két meglepetés is, kiesett a nyolcadik kiemelt Marion Bartoli és a tizenkettedik kiemelt Agnieszka Radwanska.

Nagyon könnyedén jutott tovább 6:1, 6:1-gyel Marija Sarapova, három szettre kényszerült azonban a végül 7:5, 3:6, 6:3-ra diadalmaskodó Vera Zvonarjova.

Nagy meglepetés viszont, hogy Ivo Karlovic Frank Moserrel az oldalán már az első körben kiütötte 6:4, 2:6, 6:2-re az első kiemelt, és toronymagas esélyes Bryan-testvéreket a férfi párosban.

Rovatok