Index Vakbarát Hírportál

Murray feladta a világbajnokságot

2011. november 22., kedd 19:35

A világranglista 3. Andy Murray kedden ágyéksérülés miatt visszalépett a 2011-es szezont záró londoni világbajnokságtól. A skót szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, nagyon csalódott, hogy fel kell adnia hazai közönség előtt a tornát, de még az előző héten megsérült edzés közben.

Az orvosok akkor azt mondták neki, hogy egy-másfél hét kihagyásra lehet szüksége. "Nem volt elég időm meggyógyulni" - mondta sajnálkozva. Murray hétfőn is szenvedett David Ferrer elleni mérkőzésén, többször is ápolták, végül a spanyol 6:4, 7:5-re nyerte az összecsapást.

A világbajnokságon a ranglista nyolc legjobb helyezettje kétszer négyfős csoportokban körmérkőzéseket játszik, majd mindkét csoportból a két legjobb jut tovább. A biztonság kedvéért ugyanakkor Londonba utazott két tartalék játékos is, így Murray helyett a világranglista 9. helyezettje, Janko Tipszarevics ugrik be a csoportkörből hátralévő két mérkőzésre.

Murraynek már két hete is vissza kellett lépnie egy tornától. Az utolsó pillanatban Bázelben szabadkártyát kért és kapott, de csak melegítőben jött fel a pályára és mondta el, hogy egyik hajnalban szúró fájdalomra ébredt, és farizomhúzódás miatt visszalépett. Párizsban végül a negyeddöntőben esett ki Tomas Berdych ellen.

A nagy négyes - Novak Djokovics, Rafael Nadal, Andy Murray és Roger Federer - közül a két tornagyőzelemmel érkező Federeren kívül még leginkább a skót tudott kézzelfogható eredményeket felmutatni az elmúlt két hónapból, bár éppen az utóbbi hetekben már nem szárnyalt annyira, mint közvetlenül a US Open után, a többiek pihenője alatt.

Ázsiában nagyon jól ment a skótnak, megnyerte a thaiföldi, a japán és a sanghaji tornát is. Az ázsiai sikerek a londoni világbajnokság előtt is előkerültek, Federer ugyanis az egyik sajtótájékoztatón Murray érdemeit elismerve arról beszélt, hogy a tornagyőzelmekből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, mivel a három másik topjátékos pihenőt tartott, vagy sérült volt akkoriban.

Murray csak annyival kommentálta a svájci megjegyzését, hogy majd játék közben megmutatja, mire képes. Ugyanakkor a sérülése megakadályozta abban, hogy a pályán bizonyítson.

Éppen Murray szólalt fel talán legtöbbször a sűrű versenynaptár, és így rendkívül megterhelő teniszévad ellen, de a világbajnokságra sérülésekkel érkező nagy neveken is meglátszik a szezon. Még ha számszerűleg kevesebb mérkőzést is játszanak akár, mint tíz vagy húsz évvel ezelőtt, a tenisz annyira felgyorsult, keményebb lett, hogy sokkal jobban megterheli a játékosokat. Bővebben>>>

Rovatok