Index Vakbarát Hírportál

Babos bejutott a döntőbe, Arn kiesett

2012. február 26., vasárnap 08:08

Babos Tímea a második kiemelt Sara Erranit verve bejutott a monterreyi női tenisztorna döntőjébe, Arn Gréta viszont kikapott román ellenfelétől az elődöntőben, így nem lesz két magyar a fináléban.

Babos nagyon jó formában van az egész tornán, megnyerte az első szettet 6:4-re a világranglistán 36., de a mexikói tornán második kiemelt Errani ellen, és a másodikban többször is vezetést szerzett, 6:5-nél szerválhatott is a meccsért, de végül tie breakben tudott egyenlíteni az olasz.

Babos Tímea

A tizennyolc éves magyar ennek ellenére nem omlott össze fejben, 6:4-gyel behúzta a döntő szettet a 2 óra 27 perces mérkőzésen, amelyen mindkét játékos ugyanannyi, 108 pontot nyert. Babos így a harmadik kiemelt Sorena Cirstea után a második kiemeltet is legyőzte a tornán.

„Nagyon nagyon boldog vagyok, életem legjobb eredményét értem el" – nyilatkozta a győztes meccs után Babos. „Ellenfelem nagyon tapasztalt teniszező, remek játékos, ezért külön örülök a sikernek. Jól ment az adogatásom, ez átsegített a nehezebb pillanatokon."

A kiemelések alapján az idei Australian Openen a 3. körig jutó Arn Gréta kapott könnyebb ellenfelet az elődöntőben, a világranglistán 110. helyezett Alexandra Cadantuval találkozott. Az első szettet azonban nagyon könnyen hozta 6:2-re a román, és ugyan Arn kiegyenlített 6:4-re a másodikban, végül nagy küzdelemben 7:5-re Cadantu nyerte a döntő játszmát.

Arn Gréta

Így végül nem jött össze a két magyar játékos találkozója a döntőben, Babos Tímea és Alexandra Cadantu magyar idő szerint vasárnap éjfélkor játszanak a tornagyőzelemért.

Már így is hatalmas eredményt ért el mindkét fiatal játékos, mindketten először jutottak be egy WTA-torna döntőjébe a 220 ezer dollár összdíjazású monterreyi versenyen, amelyen ugyanakkor a női mezőny legjobbjai nem indultak, a legmagasabban kiemelt játékos az olasz Roberta Vinci volt.

A rangsorban jelenleg 107. Babos, aki hétfőtől - csak eddigi eredményével - már a hetvenedik hely környékén lehet a világranglistán, WTA-tornán még nem találkozott egyesben Cadantuval. Tavaly egy ITF-versenyen játszottak, akkor a román győzött három szettben. Babosnak ez még csak a negyedik WTA-tornája, a múlt héten elődöntős volt Bogotában, azelőtt mindössze egy győzelme volt - tavaly Budapesten - a sorozat főtábláján.

Eredmények

Egyes, elődöntő:

Babos Tímea-Sara Errani (olasz, 2.) 6:4, 6:7 (3/7), 6:4
Alexandra Cadantu (román)-Arn Gréta (6.) 6:2, 4:6, 7:5

Rovatok