Index Vakbarát Hírportál

16 millióba került Nalbandian hisztije

2012. június 18., hétfő 21:44

Feljelentés után nyomozást indított David Nalbandian ellen a rendőrség. Az argentin teniszezőt a vasárnapi döntőben sportszerűtlenség miatt leléptették a londoni füvespályás férfi tornán, és emiatt a maximális, 12 560 dolláros bírsággal sújtották, ráadásul a 36 500 fontos pénzdíját sem kapja meg.

A horvát Marin Cilic elleni finálé második szettjében a dél-amerikai játékos elvesztette az adogatását, dühében belerúgott az egyik reklámkeretbe, amely széttört, és eltalált egy vonalbírót.

A mérkőzésvezető némi tanácskozás után leléptette Nalbandiant, és Cilicet hirdette ki győztesnek.
A rendőrség nem közölte, hogy ki tette a feljelentést. Erre egyébként nemcsak a megsérült vonalbírónak van joga, hanem bárkinek, aki a helyszínen vagy a televízióban látta a találkozót.
Chris Kermode tornaigazgató azt mondta: a vonalbírót a helyszínen elsősegélyben részesítették, és további kezelésre már nem volt szüksége.

Nalbandian a kiszabható legmagasabb bírságot, 12 560 dollárt kapta, és nem veheti fel a döntőért járó 36 500 fontos pénzdíját sem, így összesen hozzávetőleg 16 millió forintnak megfelelő összeget veszített.

Rovatok