Index Vakbarát Hírportál

Azarenka galambtollakat takarított

2012. július 3., kedd 14:00

Galambtollak zavarták meg a játékot hétfőn este Viktorija Azarenka és Ana Ivanovics találkozóján Wimbledonban, miután a madár feltehetően valahogy bentragadt a center pályán a tető behúzása után. A tollak akkor hullhattak a pályára, amikor a galamb nekirepült a tetőnek.

A vezetőbíró megkérte a labdaszedőket, hogy távolítsák el a tollakat, és Azarenka is segített nekik. A mérkőzés végül Azarenka kiütéses győzelmével ért véget, 6:1, 6:0-ra verte Ivanovicsot.

Többen attól féltek, hogy a galambot esetleg összezúzhatta a szétnyitható tető, de a szervezők egyik szóvivője ezt cáfolta, habár a madarat azóta nem látták. A tetőt ugyanakkor nem lehetett kinyitni, hogy kiengedjék a galambot, mivel már egy kis eső is balesetveszélyessé teszi a füvet, ráadásul a tető mozgatása időigényes művelet.

A madár annak ellenére keveredhetett valahogy a centerpályához, hogy a csütörtökön ellopott, de vasárnapra megkerült Rufus, a galambűző sólyom egyik társa továbbra is szolgálatban állt.

1949-ben egy mókus jelent meg a pályán egy meccs közben, és akkor is egy labdaszedőnek kellett bevetnie magát. 1989-ben a férfi elődöntők alatt pedig két veréb zavarta meg a játékot.

Rovatok