Index Vakbarát Hírportál

Vilmos herceg is megnézte Federert

2012. július 4., szerda 17:57

Az előző héten Károly herceg is kint járt Wimbledonban, ezúttal pedig Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegnő nézte meg Roger Federer győzelmét a center pálya királyi páholyából, ahol olyan teniszlegendák is helyet foglaltak, mint Rod Laver vagy Andre Agassi és Steffi Graf.

A tavaly a negyeddöntőben búcsúzó Federer újból bejutott az elődöntőbe, miután nagyon könnyedén lépett túl 6:1, 6:2, 6:2-re Mihaeil Juzsnijon, aki csak árnyéka volt önmagának. A svájci abszolút dominált, számos lendített tenyerest is ütött, és az előző meccsen ápolt fájós háta ellenére jól mozgott a pályán.

Federer már 4:1-re vezetett, amikor az eső miatt húsz percre félbeszakadt a játék, de a tetőt nem kellett behúzni a center pályán. A rövid közjáték után Juzsnij láthatóan eltökéltebben jött vissza, de ennek ellenére simán bukta a szettet, és a második elején is rögtön hátrányba került, Federer pedig nem adott neki esélyt a feltámadásra.

A harmadik szett elején bréklabdánál Juzsnij kétségbeesetten nézett fel a királyi páholyba: „Meg tudjátok mondani, mit tegyek?". Andre Agassi válaszát már nem lehetett hallani a nagy nevetésben, mindenesetre az orosz a következő pontnál el is bukta az adogatását.

Habár volt még két bréklabdája Federer egyik adogatásánál, de hatalmas ordítás kíséretében kihasználatlanul hagyta a lehetőségeit, így már csak egy-egy szebb pontnál ünnepeltethette magát. 0-40-ről még megfordított egy játékot Juzsnij, három meccslabdát hárított, de Federer utána nagyon simmán kiszerválta a mérkőzést.

Összejött az álomelődöntő a felső ágon, miután a címvédő Novak Djokovics is sima három szettben legyőzte 6:4, 6:1, 6:4-re a német Florian Mayert. Néhány hibától eltekintve a világelső nagyon meggyőző volt, 50 nyerő ütés került a neve mellé 20 ki nem kényszerített hiba mellett.

Az első szettben 2:2-nél brékelte Djokovicst a német, de aztán eladta előnyét. 4:4-nél aztán megint három bréklabdához is jutott Mayer a szerb adogatásánál, de Djokovics nemcsak megfordította a játékot, hanem a következőben elvette a német szerváját, ezzel hozta is a szettet.

A második játszmában abszolút nem volt ellenfél a német, aki a harmadikra ugyanakkor megint összeszedte magát. Djokovics 4:4-nél azonban megint előnybe került, és ugyan több bréklabdát is hárítania kellett, de végül kiszerválta a meccset.

Az alsó ágon Murray ellenfele a legjobb négy között a francia Jo-Wilfried Tsonga lesz.

Eredmények:

férfiak:

negyeddöntő:

Djokovics (szerb, 1.)-Mayer (német, 31.) 6:4, 6:1, 6:4
Federer (svájci, 3.)-Juzsnij (orosz, 26.) 6:1, 6:2, 6:2

Murray (brit, 4.)-Ferrer (spanyol, 7.) 6:7 (5-7), 7:6 (8-6), 6:4, 7:6 (7-4)

Tsonga (francia, 5.)-Kohlschreiber (német, 27.) 7:6 (7-5), 4:6, 7:6 (7-3), 6:2

Rovatok