Index Vakbarát Hírportál

Gránátot dobáltam, teniszlabdával is megy

2012. szeptember 10., hétfő 13:54

Míg Londonban a paralimpia játékokon versenyeztek az amputált sportolók, a volt katona, Ryan McIntosh a US Openen labdaszedőként próbáltja meg inspirálni a mozgássérülteket.

McIntosh Afganisztánban szolgált, 2010-ben aknára lépett. A robbanás leszakította a jobb alsó lábszárát. A US Openen a négyes pályán dolgozott labdaszedőként. „Megkérdezték: jól tudsz dobni teniszlabdával? Az válaszoltam: gránátokat már dobáltam, a teniszlabdákkal sem lesz bajom."

McIntosh feladata a labdák begyűjtése és a megfelelő helyre dobása mellett az volt, hogy törölközőt és vizet adjon a játékosoknak, vagy éppen napernyőt tarston a fejük felé.

Az egykori katona sportol is, éppen egy coloradói atlétikai versenyen döntött úgy, megpróbál bekerülni a US Open labdaszedői közé. A verseny supervisora elmondta, nem lehettek tekintettel arra, hogy McIntoshnak műlába van, ugyanolyan elvárásokat támasztottak vele szemben, mint bárki mással.

Nagyon elégedettek vele, mert a seregben szerzett tapasztalatai jó csapatszervezővé tették. A játékosok is dicsérték, mert jól ráérez arra, mikor mire van szükségük.

Rovatok