Index Vakbarát Hírportál

A láb közötti ütés sem jött be Federer ellen

2012. október 27., szombat 01:32

Végtelenül egyoldalú találkozón jutott hazai pályáján a bázeli elődöntőbe a világelső Roger Federer, aki a francia Benoit Paire-t verte 6:2, 6:2-re. A címvédőnek megközelítőleg sem volt szüksége legjobbjára, hogy 54 perc alatt letudja a legkönnyebb negyeddöntőt.

Miközben Federert a megszokott hatalmas ováció köszöntötte a bevonulásnál a szülővárosában rendezett tornán, a közönségből sokan vele együtt kiáltottak „nein"-t egy elrontott pontnál, a pihenők után pedig a fanclub részéről mindig felhangzott a biztatás, addig Paire idegesen kezdett, és a mérkőzés végéig sem talált magára.

Federer néhányszor oktatta a sokat hibázó franciát, de valódi ellenfél híjján az ő játéka sem volt tökéletes, viszont az adogatásai érinthetetlenek voltak, a második szettben már egy-egy perc alatt tudott hozni szervákat. Paire búcsúzóul még megpróbált egy láb közötti ütést, mikor Federer már a meccsért adogatott, de összességében nem sokat tudott felmutatni.

A címvédő a szombati elődöntőben a bolgár Grigor Dimitrovot búcsúztató Paul-Henri Mathieu-vel találkozik majd, míg a másik ágon Juan-Martin Del Potro és Richard Gasquet mérkőzik.

Rovatok