Index Vakbarát Hírportál

Begyulladt körme állította meg a világelsőt

2013. január 4., péntek 16:41

Serena Williams és az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova jutott a másfél millió dollár összdíjazású brisbane-i keménypályás tenisztorna női versenyének szombati döntőjébe. A harmadik helyen kiemelt amerikai játék nélkül lépett tovább a pénteki elődöntőből.

Williams ellenfele, az első helyen rangsorolt Viktorija Azarenka sérülés miatt nem állt ki, a rosszul sikerült pedikűrtől begyulladt a nagylábujja.

A világelső fehérorosz harminc perccel a meccs előtt sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen közölte, nagylábujja úgy begyulladt, hogy emiatt kénytelen visszalépni a meccstől.

„Már 10 napja történt a rosszul sikerült pedikűr, azóta napról-napra rosszabb lett a helyzet. A köröm benőtt a bőrbe és azt próbáltam kivágni, de nem sikerült túl jól, fertőzést kaptam, az ujjam begyulladt. Az orvos szerint csomó képződött és hiába próbáltuk gyógyszeresen kezelni, nem történt javulás. Már legutóbb is nagy fájdalmak közepett játszottam. Most azt a kompromisszumot kellett meghoznom, hogy az Australian Openre rendbe kell hogy jöjjön a lábam, viszont ehhez pihentetni kell.”

Rovatok