Index Vakbarát Hírportál

Federer vért izzadt, AusOpen-elődöntős

2013. január 23., szerda 13:57

A második kiemelt Roger Federer egy nehéz mérkőzésen, 7:6, 4:6, 7:6, 3:6, 6:3-ra túljutott Jo-Wilfried Tsongán, ezzel zsinórban tizedik éve jutott be az Australian Open elődöntőjébe. Az elődöntőben azzal az Andy Murray-vel találkozik majd, akit Wimbledonban legyőzött, az olimpiai fináléban viszont kikapott tőle.

A meccs elején Federer rögtön brékkel nyitott, de aztán Tsonga nagyon összeszedte magát, semmire hozott adogatásokat, és sikerült visszajönnie. Az első játszma végül tie breakben ért véget, ahol Federernek sikerült végigvinnie egy minibréket.

A második szettben viszont 3:3-nál el tudta venni a túlságosan sokat hibázó svájci adogatását, és biztosan szerválta ki a játszmát. Ahogy az első szettben, a harmadikban is rögtön brékelőnybe került Federer, de képtelen volt mellérakni a saját adogatását, végül megint rövidítés döntött - és ezúttal is Federer javára.

A negyedik szettben Tsonga megbüntette, hogy Federer nem tudott élni a kínálkozó lehetőségekkel. A francia 3:2-nél még hiába brékelt, hiszen rögtön utána elbukta a saját szerváját, de a következő játékban megint elvette Federer adogatását.

A döntő játszmában Tsonga nem tudta azt a hatékony támadó játékot nyújtani, amivel olyan eredményes volt a meccs több pontján Federer ellen. A svájci 2:1-nél megszerezte a vezetést, majd 5:2-re is vezetett már. Tsonga mindent megpróbált, négy meccslabdát hárított, de ez sem volt elég. Ha nem is könnyen, de végül Federer 3 óra 34 perc alatt utolsóként bejutott az elődöntőbe.

Leendő ellenfele, Andy Murray egy sokkal könnyebb meccsen, 6:4, 6:1, 6:2-re jutott tovább a francia Jeremy Chardy ellen.

Rovatok