Index Vakbarát Hírportál

Babos legyőzte Ana Ivanovicsot

2013. április 4., csütörtök 08:48 | aznap frissítve

A címvédő Babos Tímea bravúros győzelemmel búcsúztatta a világranglista 17. helyén álló Ana Ivanovicsot szerdán a 235 ezer dollár összdíjazású monterreyi keménypályás női tenisztorna nyolcaddöntőjében.

Babos 3:1-re és 4:2-re is vezetett a nyitó szettben. Ivanovics azonban sorozatban három gémet nyert és úgy tűnt, ellenőrzés alatt tartja a játékot. A 19 éves magyar azonban beleerősített. Először egyenlített, 5:5-nél ismét lebrékelte ellenfelét, és a következő gémet is hozta. 46 perc alatt jutott szettelőnyhöz. A magyar lány a nyitó felvonásban 6 ászt ütött 2 kettőshiba mellett, első adogatásai mögül 79, míg a második szervák után 40 százalék volt a teljesítménye, számolt be a teniszező hivatalos honlapja.

A folytatás azonban már a papírformának megfelelően alakult. Ivanovics a második játszma első részében fölényben volt, kétszer is biztosan nyerte el a címvédő adogatását, 4:0-ra elhúzott. Babos ekkor – némileg váratlanul – visszabrékelt 30-ra, majd feljött 4:2-re. Tovább azonban már nem tudta szorongatni az egykori világelsőt, aki 30 perc alatt egyenlített.

A harmadik szettben Ivanovics úgy kezdett brékkel, hogy Babosnak kétszer is labdája volt az 1:0-hoz. A szerb a következő játékot 30-ra hozta, vezetett 2:0-ra. Babost azonban ez sem törte meg, viszonylag könnyen egyenlített (2:2).

A folytatás fantasztikusan alakult. Babos teljesen elbizonytalanította a volt világelsőt, sorra nyerte a gémeket. 4:2 és 40-40 után hozta saját szerváját, majd  5:2-nél 0-30-ról brékelte ismét a szerbet, és így bejutott a negyeddöntőbe.

A 19 éves Babos következő ellenfele a román Monica Niculescu lesz.

Ivanovics 2008. június 9-én került a világranglista élére, két szakaszban összesen 12 héten át számított a pontverseny alapján a legjobbnak.

"Nagyon jó volt visszatérni a centerpályára! Az elején még Anának szurkoltak többen, de a folytatásban már inkább mellettem volt a közönség. A harmadik szettben, 4:2-nél volt egy nagyon szoros gém, amelyben egyenlőnél legalább egy percig állt a játék, a szurkolók ugyanis annyira biztattak bennünket" - idézte fel a meccset a soproni teniszező, kifejtve, hogy jól játszott, az adogatásai jól sikerültek, de még nem volt olyan jó a teljesítménye, mint tavaly.

A világranglistán 123. Babost saját bevallása szerint egyáltalán nem zavarta, hogy későn kellett pályára lépnie, inkább feldobta a hangulat, bár sokat vártak, mert hosszú meccs volt előttük: "Szeretek ennyi ember előtt játszani, egy ilyen esti találkozóra mindig sokan jönnek össze."

Nyolcaddöntő: Babos Tímea-Ivanovic (szerb, 4.) 7:5, 3:6, 6:2

Rovatok