Index Vakbarát Hírportál

Babos egyesben kikapott, párosban nyert Monterreyben

2013. április 6., szombat 10:44

A címvédő Babos Tímea a negyeddöntőben két játszmában kikapott a román Monica Niculescutól, így egyesben kiesett a 235 ezer dollár összdíjazású monterreyi keménypályás női tenisztornán. A magyar játékos párosban még versenyben van, a japán Date-Krumm Kimikóval az oldalán bejutott a legjobb négy közé. 

A világranglista 123. helyén álló Babos néhány hete Brazíliában a florianopolisi verseny negyeddöntőjében 6:3, 6:2-re kapott ki a romántól, akit ezúttal sem tudott igazán megszorítani.

Az első játszma volt a kiélezettebb, Babos közel volt a rövidítéshez, ám a rangsorban 51. Niculescu 7:5-re nyerni tudott. A folytatásban a magyarnak már kevés momentuma volt, 6:2-re veszítette el a szettet és ezzel 1 óra 38 perc alatt a meccset is.

Babos az előző körben nagy bravúrt tudott bemutatni, három szettben legyőzte a világranglista 17. helyén álló Ana Ivanovicsot.

Párosban Babosék nagy csatát vívtak a Gabriela Dabrowski, Alla Kudrjavceva kanadai, orosz duóval, amely hiába nyerte meg az első szettet, a magyar, japán kettős egyenlíteni tudott, és a szuperrövidítésben 10-6-ra győzött.
Eredmény:
egyes, negyeddöntő:
Niculescu (román)-Babos Tímea 7:5, 6:2
páros, negyeddöntő:
Babos, Date-Krumm (magyar, japán 1.)-Dabrowski, Alla Kudrjavceva (kanadai, orosz) 4:6, 6:3, 10-6

Rovatok