Index Vakbarát Hírportál

Ha 217 km-es szerva jön, húzd be a fejed!

2013. október 23., szerda 14:38

Nem a hazai Stanislas Wawrinka volt az egyetlen nagy búcsúzó kedden, a 2. kiemelt, és világranglista 7. Tomas Berdych is idejekorán fejezte be a bázeli tornát. A cseh hiába kerülte el a bréklabdát saját adogatásánál, így sem bírt a mérkőzést végül 23 ásszal befejező, 2,08 méteres horvát Ivo Karlovic bombaszerváival. A 6:4-re megnyert első szett után a következő kettő már tie breakben dőlt el, és ezekben egyértelműen a horvát volt a jobb.

A 217 km/h-val érkező szervák tényleg félelmetesek voltak: az első sorokban ülő nézők már jó előre a kezüket tördelték és ijedten húzták be a fejüket, vagy hajoltak oldalra önkéntelenül is, mielőtt a labdák nekivágódtak a palánknak. A középen álló vonalbírók már egészen bravúros technikákat dolgoztak ki, egyszerre tudnak elhajolni az elképesztő sebességgel érkező labda elől és bemondani az outot, ha szükséges.

Karlovic a meccsen még a Wawrinka veresége után megfogyatkozott nézőtér hangosabbik felének támogatását is maga mögött tudhatta. A Federer Fan Club nem teljesen önös érdek nélkül állt be a horvát mögé: „Ivónak szurkolok, mondjuk nem szimpatikusabb, de így jobb lenne (Rogernek)" – csíptem el a beszélgetésfoszlányt a hátam mögött.

Berdych kiesésével a legmagasabban jegyzett kiemelt távozott Federer ágáról, így elméletben komolyabb akadály nélkül vezethetne az útja a döntőig. A svájci szerdán Gyenisz Isztominnal csap össze második mérkőzésén.

Rovatok