Index Vakbarát Hírportál

Federer oltári szívatásán csak nevetni lehet

2014. január 2., csütörtök 17:02

Roger Federer jól nyitotta az idényt, a brisbane-i tenisztornán egyesben simán nyert az első fordulóban, párosban pedig egy technikás ütéssel úgy megszívatta az ellenfeleit, hogy azok is csak nevetni tudtak.

Federer Nicolas Mahuttal az oldalán játszott a Chardy—Dimitrov–párossal, az egyik labdamenet azonban nagy röhögésbe fulladt. Federer egy magas labdát csak felugorva tudott elérni, de a röptéje egészen egyedülálló lett, annyira megcsavarta a labdát, hogy az a lepattanás után saját térfelére repült vissza. Chardy hiába sprintelt rá, nem volt esélye elérni a labdát. Mivel nem ő ütötte vissza, Federeréké lett a pont. A meccset nem nyerték könnyen, az első játszmát 7:6-tal húzták be, a másodikat elveszítették ugyanennyire, míg a harmadikat is csak rövidítéssel, 11:9-re tudták hozni Federerék.

Roger Federer olyat csavart, hogy

Egyéniben azonban a pár napja Stefan Edberggel dolgozó svájci könnyedén lépett tovább, Jarrko Nieminent 6:4, 6:2-re verte az első körben. A szervái is jól sikerültek, a második játszmában csak öt pontot bukott velük a svájci, aki egy új, nagyobb méretű ütővel játszik a szezonban.

„A szervám jó volt, a tenyeresek is mentek, a mozgásom is oké volt, és a labdát is jól követtem. Azt várom, hogy a következő meccsen még egy kicsit jobb leszek, bár első meccsnek sok hét kihagyás után ez is nagyon jó volt" – nyilatkozta Federer, aki a következő körben Marinko Matoseviccel meccsel majd.

Rovatok