Index Vakbarát Hírportál

Babos párosban döntős Sydneyben

2014. január 9., csütörtök 09:16

Babos Tímea a cseh Lucie Safarovával az oldalán két játszmában legyőzte a Julia Görges, Barbora Zahlavova-Strycova német, cseh duót a sydneyi tenisztorna 710 ezer dollár (150 millió forint) összdíjazású női versenyének csütörtöki elődöntőjében. A találkozó 1 óra 13 percig tartott, írta az MTI.

„Rettenetesen örülök, hogy megvan életem első Premier-kategóriás döntője. Nagy lépés volt a mai, hiszen a centerpályán, nagy közönség előtt játszhattunk” – nyilatkozta honlapján a magyar játékos, aki egyesben már a selejtezőben búcsúzott. A soproni teniszező hozzátette, nehéz meccsen vannak túl, de élvezték a játékot, és várják a pénteki döntőt.

Babos edzője, Nikola Andjelics kifejtette, tökéletes az összhang tanítványa és Safarova között, ez is segít nekik abban, hogy magabiztosan jussanak túl a mérkőzéseken.

„Hosszú idő után ez volt Timi első mérkőzése egy ilyen nagy pályán, örülök annak, hogy jól kezelte ezt. Most sem tudták őt lebrékelni, közel 200 km/órás sebességgel is adogatott” – mondta a szerb szakember.

A 20 éves magyar játékos nyolcadik páros fináléjára készülhet, az eddigi hétből hatszor - 2012-ben Birminghamben, tavaly pedig Bogotában, Monterreyben, Marrákesben, Taskentben és Szucsouban - nyert, és csak tavaly Hobartban kapott ki.

Babosék a döntőben a világelső és első helyen kiemelt olasz Sara Errani, Roberta Vinci kettőssel találkoznak pénteken magyar idő szerint 11 óra körül.

Női páros, elődöntő: Babos Tímea, Lucie Safarova (magyar, cseh) - Julia Görges, Barbora Zahlavova-Strycova (német, cseh) 6:2, 7:5

A második helyen kiemelt cseh Petra Kvitovát legyőző bolgár Cvetana Pironkova és az ötödikként rangsorolt német Angelique Kerber jutott be csütörtökön a sydneyi tenisztorna női versenyének döntőjébe. A férfi negyeddöntőben az első helyen kiemelt argentin Juan Martin del Potro három szettben verte a veterán cseh Radek Stepaneket.

Nők (710 ezer dollár összdíjazás):

Elődöntő:

Pironkova (bolgár)-Kvitova (cseh, 2.) 6:4, 6:3

Kerber (német, 5.)-Keys (amerikai) 6:4, 6:2

Férfiak (453 ezer dollár összdíjazás):

Negyeddöntő:

Del Potro (argentin, 1.)-Stepanek (cseh) 6:4, 3:6, 6:3

Turszunov (orosz, 4.)-Isztomin (üzbég) 7:6 (7-5), 6:2

Tomic (ausztrál)-Dolgopolov (ukrán) 6:4, 6:3

Sztahovszkij (ukrán)-Matosevic (ausztrál) 6:4, 6:3

Rovatok