Index Vakbarát Hírportál

Egy összetört ütőbe került a négy kihagyott meccslabda

2014. január 20., hétfő 15:49

Nem került túlzottan nagy bajba Andy Murray az Australian Open nyolcaddöntőjében, mégis az egyik ütője bánta, hogy három szett helyett csak négyben tudta befejezni a Stephane Robert ellen 6:1, 6:2, 6:7, 6:2-re megnyert mérkőzését.

Robert az első szerencsés vesztes – vagyis olyan játékos, aki csak a körülményeknek köszönhetően jutott tovább a selejtezőből –, aki egyáltalán bejutott a negyedik körbe az Australian Openen. Az első két játszmában nem tudott Murray ellenfele lenni, de a harmadikban már küszködni kezdett a skót.

Angry Murray Murray smashes racquet after losing the third set against Stephane Robert

Négy meccslabdát szalajtott el, az egyiket ráadásul tie breakben bukta, összességében 27 ki nem kényszerített hibát ütött a szettben. A dühös ütőtörés után ugyanakkor már gyorsan besöpörte a negyedik játszmát. „Szerintem nem végeztem ki teljesen az ütőt, de nem lesz már újból használva. Néha szükség van erre" – mondta mosolyogva a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Roger Federer a maga mérkőzésén három szettben, 6:3, 7:5, 6:4-re győzte le Jo-Wilfried Tsongát. A francia kipipálásával az első akadályon túl van Federer, de a franciát is beleértve talán a legnehezebb útja vezet a torna megnyeréséhez. A negyeddöntőben Murray, utána Nadal, majd pedig Djokovics is lehet az ellenfele.

Federer a negyeddöntővel beállította Jimmy Connors rekordját, összességében már 41. Grand Slamén jutott be a legjobb nyolc közé. A svájci egyébként már azzal is csúcsot döntött, hogy egyáltalán elindult a versenyen, mivel ezzel zsinórban 57. Grand Slamén vesz részt, ami korábban senkinek sem sikerült. Federer a dél-afrikai Wayne Ferreira 2003-as rekordját múlta felül.

Csütörtöki, Blaž Kavčič elleni mérkőzésén aztán Federer 70. győzelmét aratta az Australian Openen, amivel abszolút rekordot állított fel, és azóta tovább épít.

A másik negyedben is impozáns párosítás jött össze. A világelső Rafael Nadal küzdelmes mérkőzésen jutott tovább 7:6, 7:5, 7:6-tal a japán Nisikori Kej ellen. Ellenfele a legjobb nyolc között a Bébi Federernek is hívott Grigor Dimitrov lesz, aki az Australian Openen felnőtt a tavaly a kisebb súlyú tornákon mutatott teljesítményéhez, és legjobb eredményét érte el már a negyeddöntővel is egy GS-en.

 Eredmények

nyolcaddöntő:

férfiak:

Nadal (spanyol, 1.)-Nisikori (japán, 16.) 7:6 (7-3), 7:5, 7:6 (7-3)

Murray (brit, 4.)-Robert (francia) 6:1, 6:2, 6:7 (6-8), 6:2

Federer (svájci, 6.)-Tsonga (francia, 10.) 6:3, 7:5, 6:4

Dimitrov (bolgár, 22.) - Bautista-Agut (spanyol) 6:3, 3:6, 6:2, 6:4

A negyeddöntő párosítása:

Nadal-Dimitrov, Murray-Federer, Berdych (cseh, 7.)-Ferrer (spanyol, 3.), Wawrinka (svájci, 8.)-Djokovicc (szerb, 2.)

Rovatok