Index Vakbarát Hírportál

Budapest helyett Bukarestben lesz WTA-torna

2014. február 5., szerda 21:27

Budapest helyett Bukarest adhat otthont WTA-tornának a wimbledoni nyílt teniszbajnokság után közvetlenül, írta honlapján a női profi versenyeket szervező WTA.

A budapesti tornát – amely 19 évig szerepelt a nemzetközi versenynaptárban – tavaly a román Simona Halep nyerte meg, de a topjátékosok közül a korábbi győztesek között volt Jelena Jankovics és Sara Errani is. Magyar győztest egyéniben kétszer avattak, 2009-ben és 2010-ben is Szávay Ágnes nyert.

„A Magyar Tenisz Szövetség mindent megtett, hogy Budapesten tartsa a tornát, ugyanakkor magánrendezvényről van szó, így a végső eredményt csak a verseny tulajdonosa befolyásolhatja" – mondta Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke az MTI-nek. „Bízunk benne, hogy hosszú távon vissza lehet hozni a tornát Budapestre".

Tavaly az árvízi védekezés miatt került veszélybe a budapesti torna, de a női nemzetközi teniszszövetségtől kapott ötéves, kamatmentes hitelt a Római parti tenisztorna, hogy a hatalmas árvízi védekezési költségek ellenére július 8-14. megrendezhessék.

Rovatok