Index Vakbarát Hírportál

Történelmi győzelem párosban, 3-0-ra nyertek a magyarok

2014. május 8., csütörtök 15:50

Madarász Gergely és Fucsovics Márton után a Filipenko Viktor, Gödry Levente páros is sima győzelmet aratott, így a magyar válogatott 3-0-ra nyert Liechtenstein ellen a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának szegedi salakpályás tornáján. A magyarok a szombati osztályozón a grúzokkal küzdenek meg a feljutásért.

A centerpálya harmadik mérkőzésén az immár tét nélküli párosban a hazai duó 37 perc alatt diadalmaskodott vesztett gém nélkül, megszerezve a magyar DK-történelem első nullás páros győzelmét.

Hornok Miklós szövetségi kapitány az összegzésen túl már az osztályozóról is beszélt: "Ahogy már mondtam, egy fiatal csapatnál fontos, hogy a fejüket a meccsen tartsa az ember. Közel vannak még a gyerekkorhoz, de mindenki odatette magát, az egész csapat egységet mutatott. A grúzok ellen nyilván nehezebb dolgunk lesz, de mindenre fel vagyunk készülve" - nyilatkozta az MTI-nek.

A kapitány kifejtette: "Nincs értelme változatni a bevált csapaton. Ennek megfelelően Fucsovics és a remekül bemutatkozó Madarász vívja majd várhatóan az egyeseket, párosban pedig Fucsovics és Gödry lép pályára. A pénteki szünnapon két edzéssel készülünk, egyénileg egyeztetve a szombati feladatokat" - tette hozzá.

Szombaton a Grúzia elleni párharc 11 órakor kezdődik a Gellért szabadidőközpontban. A győztes jövőre az euro-afrikai zóna II-es csoportjában szerepel.

A csoport: Magyarország-Liechtenstein 3-0 - végeredmény

Filipenko Viktor, Gödry Levente-Robin Forster, Christian Meier 6:0, 6:0

Fucsovics Márton-Vital Leuch 6:0, 6:1

Madarász Gergely-Timo Kranz 6:3, 6:1

Rovatok