Index Vakbarát Hírportál

Fucsovics Márton elégedett magával

2014. május 9., péntek 13:38

Elégedetten beszélt saját és a válogatott eddigi teljesítményéről Fucsovics Márton a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának szegedi tornáján.

"Örülök, hogy el tudtam jönni, eddig nagyon jól menetelünk, és én is hozom a formámat" - nyilatkozta az MTI-nek a világranglista 237. helyezettje, aki két hete még a top 200-ban szerepelt. "Szombaton lehetnek szorosabb mérkőzések a grúzok elleni osztályozón, nekem megint hoznom kéne a papírformát, a második pedig igazi ki-ki meccs lehet."

Idei évére vonatkozóan a nyíregyházi játékos kifejtette, térdproblémái miatt két hónapig egyáltalán nem vehetett részt versenyeken, emellett bár lehetnének jobbak is az eredményei, úgy érzi, egyre inkább játékba lendül.

"Most olyan elemeket gyakorlunk a nizzai akadémián, amelyek még hiányoznak a repertoáromból, például hogy nagyobb szervát üssek, többet menjek fel a hálóhoz, vagy jobb szögeket üssek" - mondta. "Idén még biztosan Dél-Franciaországban készülök, jövőre majd meglátjuk."

A 2014-es terveiről szólva Fucsovics elárulta, a Grand Slam-tornák selejtezőjében biztosan elindul, emellett elsősorban Challenger-versenyeken próbál szerencsét főtáblásként.

"Az év végén a legrosszabb esetben szeretnék az első kétszázban maradni, a legjobb esetben pedig a 100-110. hely körül zárni" - tette hozzá.

Rovatok